A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Jubileumi mazsorett gála

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Jubileumi mazsorett gála

Nyomtatás
Létrehozva: 2021-12-04 20:11 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Mezőberényi Mazsorett Együttes megalakulása 25. évfordulójáról jubileumi gálával és kiállítással emlékezett meg 2021. december 4-én a művelődési központban. 

 


A színházteremben a gálaműsor előtt a megjelenteket Mezeiné Szegedi Erzsébet művészeti vezető köszöntötte. Elmondta, az együttes megalakulását Cservenák Pál Miklós, akkori polgármester kezdeményezte és Szűcsné Sziklai Éva a művelődési központ igazgatója támogatta. Az amatőr művészeti csoport az első évadban 34 taggal működött. Az elmúlt 25 esztendőben számos országos bajnoki, Európa-bajnoki és világbajnoki címet szereztek. Az együttes az idén bekerült a települési értéktárba. Jelenleg az OPSKMM fenntartásában, a Mazsorett Varázs Alapítvány támogatásával működnek.    

 

Siklósi István polgármester ünnepi köszöntőjében arról szólt, eleinte sokan nem hitték, hogy a mazsorett együttes kezdeményezése sikeres lesz, hiszen ennek nem volt előzménye Mezőberényben. Ennek ellenére pár éven belül berobbantak a nemzetközi mezőnybe. A siker elsősorban két elhivatott embernek köszönhető: Mezeiné Szegedi Erzsébetnek és Mezei Józsefnek. 

 

Az együttes különböző korosztályú csoportjai, szólistái adtak ünnepi gálaműsort. Közben Vass Terézia Katalin, a Magyar Majorette Szervezetek Szövetségének elnöke köszöntötte a jubiláló együttest. Hangsúlyozta, jubileumi év programjait – benne a júliusi konferenciát és a fesztivált – nem mindennapi civil összefogás tette lehetővé. 

 

A közönség a műsorban meglepetésként a lelkes anyukák és apukák táncát is láthatta. A gála befejező műsorszámaként a nagylányok – a saját koreográfiájuk alapján – örömtáncot mutattak be. Végezetül a születésnapi torta is felkerült a színpadra, nem maradt el a tűzijáték sem. Az ágyúból kilőtt szaloncukor igazi különlegesség volt.  

 

A művelődési központ emeleti aulájában kiállítás nyílt a Mezőberényi Mazsorett Együttes elmúlt negyedszázadban szerzett relikviáiból. A tárlat megtekinthető nyitvatartási időben.   

 

A rendezvényt TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01951 azonosító számon „Jubileumi Open – Mazsorett Fesztivál és Gála" című projekt keretén belül valósult meg.

 

GALÉRIA

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében