A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Az egészségügyben és a szociális területen dolgozók elismerése

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Az egészségügyben és a szociális területen dolgozók elismerése

Nyomtatás
Létrehozva: 2021-10-23 20:59 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Az ’56-os Emlékparkban 2021. október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából az önkormányzat koszorúját katonai tiszteletadással helyezte el a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalja. A forradalom eseményeire a Szabad Ötletek Színháza műsorral emlékezett.

 


Siklósi István polgármester beszédében Király Béla történészre, az események szemtanújára hivatkozva elevenítette fel a forradalom követeléseit, eseményeit. Hangsúlyozta, a forradalom győzelme visszaadta az emberek hitét. Siklósi István tanulságként megfogalmazta, vigyázzunk egymásra, azokra, akik velünk egyetértenek, és azokra is, akik más véleményen vannak. Soha senki se kényszerítse ránk az akaratát, ugyanis a szabadság a választás szabadságát jelenti.

 

A megemlékezésen a Himnuszt és a Szózatot a Mezőberényi Városi Ifjúsági Fúvószenekar tagjai játszották el, közreműködtek a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

 

A megemlékezés után a művelődési központ színháztermében Siklósi István „Mezőberényért” kitüntetést adott át az egészségügyben és szociális területen dolgozóknak. A polgármester köszöntőjében kiemelte, rendkívüli ez a mostani elismerés, ugyanis kitüntetésben általában egy-egy személy részesül, de rendkívüli a járványhelyzet is. Az önkormányzat az egészségügyben és a szociális területen dolgozók érdemeit ismeri el, áldozatos munkájukat azzal is értékelni kívánja, hogy az elismerést október 23-án adják át. Siklós István hangsúlyozta, az elismeréssel az utánunk jövőknek azt kívánják üzenni, hogy feladatunkat csak komolyan véve, emberségesen szabad végezni.   

 

A méltatásban elhangzott, az egészségügyi és a szociális területen dolgozók munkája a pandémia alatt felértékelődött, és a megoldhatatlannak tűnő helyzetben is kiválóan helytálltak.

 

A kitüntetettek ajándékként műsort kaptak. A Pesti Művész Színház művészei Tiszta kabaré címmel a Rádiókabaré legjobb poénjait elevenítették föl, illetve operett, musical és retro slágereket adtak elő.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK