A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - A közösségépítő káposzta fesztivál

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

A közösségépítő káposzta fesztivál

Nyomtatás
Létrehozva: 2021-09-20 15:45 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Töltött Káposzta Fesztivál kiváló alkalmat nyújtott arra, hogy a mezőberényiek találkozzanak, kötetlen formában beszélgessenek, jobban megismerjék egymást. Tavaly a pandémia miatt a rendezvény elmaradt, így most 2021. szeptember 18-án a sorrendben a tizedik, jubileumi fesztivált tartották meg a városi ligetben.


Hoffmann Dániel, a Baráti Egylet Mezőberényért elnöke a liget színpadán külön köszöntötte a testvérvárosokból: Gútáról, Szovátáról és Csantavérről érkező vendégeket.

 

Siklósi István polgármester megnyitójában a fesztivál közösségépítő erejét emelte ki, hangsúlyozta, hogy a baráti beszélgetések gazdagíthatják a csoportokat.

 

Mint a korábbi esztendőkben, most is fesztiválon hirdették ki „A legszebb konyhakertek” eredményét. A díjakat a zsűri tagjai: Dévényi Csilla, Hernádi Mihály és Magyar Pál adták át. Dévényi Csilla elmondta, az országos mozgalmat hat ével ezelőtt indította el Sári Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere. A zsűri augusztusban látogatta meg a benevezett területeket, azt tapasztalták, hogy mindenki fáradtságot nem kímélve, szívvel, lélekkel gondozta a kertjét.

 

A díszkertek kategóriában első lett Bíró Sándorné, a második helyen Bokorné Varga Katalin, a harmadikon Pataki Sándorné végzett. Az ötven négyzetméter fölötti, vegyes kertek között Földes Ottó és felesége nyert, Csabáné Magyar Éva és Csaba Ferenc, illetve Lorencz Zsuzsanna előtt. Az ötven négyzetméter fölötti hagyományos kerteknél Plavecz József Pál győzött, megelőzve Csenger Gyulát és Vargáné Maléth Katalint. Különdíjat kapott a közösségi kategóriában induló MVÓI Mosolygó Központi Óvoda.

 

Összesen 32 csapat főzött, a versenyre 29 nevezett be. Az elkészült ételeket négytagú zsűri bírált el: Vozár Márton elnök, Marton Mihály, Orovecz József és Tánczos Imre. Vozár Márton értékelésében elmondta, hogy a zsűri tagjai nem először vettek részt a töltött káposzta fesztiválon. A főzők személyét nem ismerhették, az ételeket sorszámunk alapján tartották nyilván. A megadott szempontok alapján pontszámokkal értékelték az ételeket. A verseny színvonalát mutatják a magas pontszámok. Első lett az Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Mezőberény, második helyen a Szentendrei Szlovákok csapata végzett, harmadik lett a Városi Nyugdíjas Klub.

 

A főzőhelyek dekorációját is értékelte egy háromtagú zsűri: Schäfer Anett lakberendező, Bálint Anna dekoratőr és Papp Zoltán grafikusművész, tanár. A legszebbnek a Magyar Vöröskereszt Mezőberény Település Alapszervezete főzőhelyét találta, második lett a Humánsegítő Szolgálat Idősek Otthona, a harmadik helyen a Városi Nyugdíjas Klub végzett.  Kreativitásáért különdíjat kapott a Kolozsi Forgácsolók csapata.

 

A színpadi program már tíz órakor elkezdődött. Délelőtt Csökmei Gábor és Csökmei Gergő régi slágerekkel szórakoztatta a főzőcsapatokat. Ebéd után a Mezőberényi Városi Ifjúsági Fúvószenekar komoly- és könnyűzenei örökzöld dallamokat adott elő. Mácsai Andrea, a Békés Megyei Ki-mit-tud? 2019. évi nyertese igényes slágereket énekelt. A Berényi Népdalkör után a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola csoportjai a tőlük megszokott színvonalas produkciókat adták elő. Kiss Petra és Gyaraki Viktor latin táncokat mutatott be. A Szlovák Páva műsora után a Mezőberényi Mazsorett Együttes csoportjai következtek. A ZumBrigád Team után tartott bemutatót az Energy Dance Cool hip-hop táncszínház.

 

Jimmy és Nika nem először lépett már fel Mezőberényben, most is népszerű slágerek feldolgozásával szórakoztatták a közönséget. Este Erox örökzöld olasz slágereket adott elő, az egész napos programot Jobbágy Zoltán nosztalgia diszkója zárta.

 

A fesztivált kiegészítő rendezvények tették még színesebbé. A helyi kézművesek kirakodó vásárt tartottak, a gyermeket foglalkozás várta, illetve a Color Fotóklub az elmúlt tíz év fesztiváljairól készült fotóiból rendezett kiállítást a Madarak Házában. Kitelepült és munkatársakat toborzott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.  

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK