A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Járdaépítés

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Járdaépítés

Nyomtatás
Létrehozva: 2012-09-12 18:33 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: Önkormányzat


 

Összefogás

a

Bartók Béla utcában...


 

Róth Mihály építési vállalkozó nélkülözhetetlen segítségével 2012. szeptember második hétvégéjén a Bartók Béla utca lakói összefogtak és közel 65 m járdát betonoztak le. A jól szervezett munka pénteken kezdődött, amikor 4-5 szomszéd előkészítette a vasárnapi munkát, a már járhatatlan, közel 40 éves járda helyét bezsaluzták és feltöltötték. Mindezt 3-4 órai munkával.


Vasárnap kora reggeltől- délig 10-15 lakó hihetetlen lendülettel, két betonkeverővel dolgozott felváltva a szakember irányításával.
Elgondolkodtató, hogy minek lehet nevezni ezt a jellegű munkát, amikor 18 házból álló utca összefog, idősek, fiatalok egy kezdeményezés mellé állnak és időt áldoznak a közös munkára?


Valószínűleg megfogalmazhatatlan ma még az az érzés is, amit a két félnap jelentett az utca közösség életében. Voltak szomszédok, akik túlzás nélkül mondva, nem találkoztak több hónapja, nem beszélgettek egymással, épp csak egy gyors köszönés kötötte össze őket. Voltak, akik a szomszéd utcából jöttek át segíteni, pogácsát sütöttek vagy csak támogatásukat fejezték ki az alkalmi csapatnak. Nem lehet leírni azt az érzést sem, amikor az utca legidősebb lakói erejükhöz mérten, gondolva a következő 40-50 évre - unokáikra, dédunokáikra-akartak részesei lenni a munkának. Tisztelet övezte tenni akarásukat, tudásukat és tanácsaikat. 

 

És kinek jár köszönet az elvégzett munkáért?

 

Mindenkinek, aki dolgozott vagy mellé állt az ügynek. A körzet képviselőjének, Barna Mártonnak, aki meghallgatta a problémát, és utána járt a dolgoknak, az önkormányzatnak, amely az anyag költséget, Győri Gábor vállalkozónak, aki a keverőt biztosította. Kiemelhetnénk Róth Mihály vállalkozó önzetlen segítsége mellett Hegedűs János nevét is, aki a zsaluzásban segített mind a két napon, de akár a Városi Közszolgáltató Intézmény nevét is.
Egy biztos, hogy a pár óra közös munka éveket pótolt be és a látványos eredmény mellett hangulatos, szomszéd összekovácsoló tett lett.

 

K É P G A L É R I A

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében