A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Formabontó „Jubileumi konferencia és jubileumi kiállítás”

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Formabontó „Jubileumi konferencia és jubileumi kiállítás”

Nyomtatás
Létrehozva: 2021-08-09 10:17 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


2021. július 23-án 18:00 órai kezdettel a Mazsorett Varázs Alapítvány formabontó „Jubileumi konferenciára és jubileumi kiállításra” invitálta a 25 év mazsoretteit, hozzátartozókat, érdeklődőket a Városi Ligetbe a Mezőberényi Mazsorett Együttes fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából.


A rendezvényen Siklósi István polgármester és Túri Andrea, a Mezőberényi Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ közelmúltban kinevezett igazgatónője köszöntötte a megjelenteket.

 

Mezeiné Szegedi Erzsébet, a Mezőberényi Mazsorett Együttes művészeti vezetője rövid beszámolóban idézte fel az elmúlt 25 év eseményeit, melyet fénykép és videó-felvételek tettek hol szemléletesebbé, hol meghatóbbá.

 

Kovács Annamária mozgásterapeuta, gyógytestnevelő, gyógypedagógus a mazsorett, mint mozgásforma fejlesztő hatásairól beszélt. Vass T. Katalin a Magyar Majorette Szervezetek Szövetségének elnöke szakmai szemmel mutatta be az együttes munkáját.

Papp Gábor újságíróval egykori és jelenlegi mazsorettek, világklasszis versenyzők elevenítették fel emlékeiket, élményeiket. A kiváló eredmények mellett, kiemelték a közösség fontos szerepét, azt hogy milyen sok szép helyen jártak a fellépések, versenyek alkalmával, ahová egyébként nem lett volna alkalmuk eljutni.

Körösi Mihály alpolgármester, a helyi Értéktár Bizottság elnöke a Mezőberényi Mazsorett Együttesről, mint helyi érték beszélt.

Aranyosi Ervin A példakép című versével köszönték meg a jelenlegi kismazsorettek az előttük álló példaképeiknek az úttörő munkát, a szép eredményeket, a hírnevet. Majd kötetlen beszélgetésekre, közös fotózásra került sor.

 

A Madarak házában a 25 év relikviáiból, fényképekből, újságcikkekből egy különleges kiállításon került összegzésre az eltelt negyed évszázad története. Volt és jelenlegi tanítványok, szülők, támogatók szívesen emlékeztek az elmúlt évek történéseire, csodálták meg a közösen „összegyűjtött” serlegeket, érmeket, okleveleket.

 

A rendezvényen több mint 30 egykori és 30 jelenlegi mazsorett vett részt hozzátartozójával együtt. Megtisztelték a rendezvényt, képviselők, szponzorok, támogatók, intézményvezetők, a mazsorettet kedvelő lakosok.

 

Élményteli találkozások, beszélgetések, vidám hangulat jellemezte az estét. Köszönjük minden önkéntes közreműködő és támogató segítségét! 

A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01951 azonosító számon „Jubileumi Open – Mazsorett Fesztivál és Gála” című projekt keretén belül valósult meg.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. május hónapban

házasságot kötöttek

 

Pozsár János (Mezőberény) és Spisják Szilvia (Mezőberény)

 

Edömér Zoltán (Mezőberény) és Kővári Ágnes (Mezőberény)

 

Nemes Tamás (Mezőberény) és Nagy Anikó (Mezőberény)

2024. május hónapban

 elhunytak

 

Csipke Sándor (1940)

 

Komlódi Sándorné szül. Erős Éva Magdolna (1941)

 

Nagy Pál (1944)

 

Várhegyi Márton (1954)

 

Keresztesi Annamária (1980)

 

Szamos Imréné szül. Szekeres Ilona (1939)

 

Moratti Béla (1959)

 

Anka Jánosné szül. Hegedűs Zsuzsanna (1941)

 

Burai Sándor (1939)

 

Rácz Elemér (1959)

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében