A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Kosárlabda- kézilabda sportágak kiemelkedő képviselői Mezőberényben

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Kosárlabda- kézilabda sportágak kiemelkedő képviselői Mezőberényben

Nyomtatás
Létrehozva: 2021-08-05 07:49 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Sport
|
Kibocsátó: Önkormányzat


2021. augusztus 4-én a Mezőberény Értékeiért Egyesület a Vadász Sörkert közreműködésével meghívással élt Winter Ilona 267-szeres kosárlabdázó és Csiszár- Szekeres Klára válogatott kézilabdázó felé. Két kitűnő játékos és mindketten kötődnek Mezőberényhez.

Fábián László köszöntő szavai után, Kis Gergő frappáns kérdéseire válaszolva kis időre mindkettőjük sportpályafutása elevenedett meg a jelenlévők előtt.


 

Winter Ilona kosárlabdázó Mezőberényben él, akár mondhatnánk, már oly sokat tudunk róla, ám a ma este újra rácáfolt e mondatra. Újra és újra tud újat mesélni, mondani sportpályafutásáról, sikereiről és arról a rengeteg munkáról, mely sikereihez vezette. Ma gyermekeket edz és itt él köztünk, szülővárosában és adja át a kosárlabda szeretetét. Élete a kosárlabda, a mozgás, sport.

Csiszár- Szekeres Klára válogatott kézilabdázót legtöbbször a televízió közvetítette kézi meccseken láthatjuk, ám családja, gyökerei kötik a városhoz. Sport nagyságát mutatták a profi válaszai és a közvetlen személyisége.

Mindketten a családot, a csapatot, a csapatmunka értékét, a közös munkát, végtelen edzések, meccsek számát, a kitartó munkát, az újra és újra talpra állni - akaratot emelték ki.

A kézilabda az élete!

Két generáció, két sportág, ám sok-sok közös pont. A gyermekként megálmodott célok, a rengeteg munka, a kitartás, a sikerek, a kudarcok megélése, az eredmények ereje. Ezek a siker árai, melyek kortalanok, csak akarni kell.

Két órányi beszélgetés, két sikeres életút, két végtelenül erős és példaértékű személyiség, akiknek nevét ma valóban önmaguk kitartó munkájának köszönhetően jegyzik.

Ők voltak ma a vendégeink! Winter Ilona és Csiszár-Szekeres Klára!

Köszönjük.

------------------------------------

Csiszár-Szekeres Klára (Békéscsaba, 1987. december 1. –) magyar válogatott kézilabdázó, a Ferencvárosi TC átlövője.

A békéscsabai 2. Számú Általános Iskolában kapta meg a sportág alapjait, majd már fiatalon az Előréhez került. A csapat kezdőtagja lett 2004-től, amikor is a gárda döntően fiatalokkal vívta ki az első osztályba való visszakerülést. 2011-ben az Érdhez szerződött.

Első válogatott mérkőzését a Pannon-kupán játszotta,majd részt vett a 2009-es női kézilabda-világbajnokságon is, amelyet Kínában rendeztek. 2016 márciusától a válogatott csapatkapitánya lett.

A 2020–2021-es idényben bajnoki aranyérmet szerzett a Ferencvárossal.

--------------------------------------------------------------------

Winter Ilona válogatott kosárlabdázó Mezőberényben született és tanulmányait is szülővárosában végezte a gimnázium befejezéséig. Már általános iskolás korában lételeme volt a mozgás és Molnár Miklós edző hatására korán, 13 évesen elköteleződött a kosárlabda iránt. A gimnázium csapatával Molnár Miklós edzősége mellett négyszer nyert Országos Középiskolai Bajnokságot, s ez idő alatt a mezőberényi NB-II-es csapatban is játszott. Utolsó gimnáziumi éve alatt kiválasztás útján bekerült az ifjúsági válogatottba, majd az érettségi után 1973-ban Miskolcra igazolt az NB-I-es DVTK-ba, ahol a Vidék Legjobbjaként 5. helyezést ért el a csapat.

Harminchárom évesen a visszavonulás helyett elfogadta a Sopron invitálását, ahol egészen 1996-ig, 41 éves koráig játszott. Ott lett először és utoljára 1993-ban országos bajnokcsapat tagja.

A Magyar Női Kosárlabda-válogatottba 10 éven keresztül játszott és 267-szer öltötte magára a címeres válogatott mezt. 1984-ben az olimpiai selejtező tornán Kubában női válogatottunk kimagasló eredményt ért el, és kivívta a hatos döntőbe jutást. A Magyar Női Kosárlabda-válogatottal elért eredményei: az Európa Bajnokságokon elért 4. 6. 3. helyezés mellett a Kosárlabda VB 9. helyezése és az 1980-as Moszkvai Olimpián elért 4. helyezése is nagyra értékelendő.

 

A rendezvényt Mezőberény Város Önkormányzat Humánügyi Bizottsága támogatta.

 

 

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK