A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Lélekmozgató 2021.02.22.

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Lélekmozgató 2021.02.22.

Nyomtatás
Létrehozva: 2021-02-16 08:12 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Sport
|
Kibocsátó: Önkormányzat


LÉLEKMOZGATÓ - FELHÍVÁS

Mezőberény Város Önkormányzata és a Berényi Futókör tisztelettel meghív mindenkit 2021. február 22. hétfő egész nap, illetve 17 órától akárcsak rövid önálló sétára, kerékpározásra, futásra Mezőberényben.

 


 

 

A program nagykövete: FÁBIÁN ÁGI 25 éves mozgássérült fiatal

 

Megköszönjük, ha a séta alkalmával a SPAR ablakánál kihelyezett ládából a felragasztható rajzocskával, szívecskével jelzi, hogy a város mely területén futott, sétált, kerékpározott.

 

A rajzocskákat, szívecskéket a „Fogjunk Össze” KH Egyesület és a Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete tagjai készítették.

 

 

Tegyen Ön is egy rövid sétát és ragasszon fel egy rajzocskát a MI térképünkre február 22-én!

 

  1. február 22-re „LÉLEKMOZGATÓ” címmel programot hirdetett a Magyar Paraolimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége és településeket hívott együttműködésre. Mezőberény Város Önkormányzata támogatva a kezdeményezést a Berényi Futókör tagjaival „Több, mint sport” FODISZ szlogennel újabb programra hív mindenkit, sportolásra, mozgásra ösztönözve.

 

A Berényi Futókör évek óta eseményeket, rendezvényeket szervez fogyatékkal élők támogatására és emellett országos és megyei futóversenyeken is részt vesznek. Tagjai a fogyatékkal élőkkel szembeni elfogadásra, szolidaritásra, együttérzésre ösztönöznek mindenkit.

 

 

Ketten a csapatból:

Aranyi Lászlóné, a Berényi Futókör egyik tagja: „A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség 2019-ben indított egy futókampányt: "Futok 2019 km-t". A lényeg a szlogen nevében van, a rendszeres futásra, kocogásra ösztönöz. A futókampány folytatódott 2020-ban is, sőt, már 2021-ben is. Tehát most is fut és felajánlja a 2021 km-t a Speciális Olimpikonoknak. Itt Mezőberényben a futókörön belül is van egy "Speciális Olimpikon", Fábián Ági, akivel sokat szoktak együtt edzeni.

 

 

Fábián Ági, a Berényi Futókör tagja, mozgássérült, halmozottan hátrányos fiatal, aki tolószékbe kényszerülve szülei és barátaik segítségével tapasztalta meg a közös mozgás élményét. Ági, aki részese lehet így a futás élményének és a közösség tagjaként, a közösség szeretetének. Számtalan versenyen vett részt, édesanyja, Erika és édesapja Gábor támogatásával pl. a sérült gyermekekért rendezett Gyulai Félmaraton futáson, ahol elhozták a 3. helyezést. A díj mögé nézve azonban sokkal több van e hír mögött.  Ági születésénél fogva sérült, beszédében, mozgásában korlátozott, aki a családban teljes értékű emberként éli életét. Édesanyja hosszú ideje fut, amatőr versenyeken vesz részt és férje, és Ági is vele tartanak. Ági kitűnő példája annak, hogy hogyan lehet barátokkal, ismerősökkel elfogadtatni a környezetünkben élő sérült embereket. Ági, aki a 25 év alatt számtalan gyermeknek, fiatalnak, barátnak, ismerősnek észrevétlenül tanította meg  a sérült emberekkel való együttlétet, az alkalmazkodást, a természetes viselkedést".

Szóval Ági fut, és megszoktuk, mégis szívszorító, amikor futni látjuk őket. Ági bebugyolálva, majd meg-megállva hallani lehet kacagó hangját, aki élvezve „a futást” köszön hangosan a barátoknak, ismerősöknek. Egy új életérzést kapott a futással, a mozgással.

 

Fussunk, mozogjunk Mi is Ágiért, a mozgássérültekért, a fogyatékossággal élőkért és a parasportok, a parasportolók munkájának elismeréséért!

 

 

LÉLEKMOZGATÓ EGYÜTT MEZŐBERÉNYBEN!

 

 

 

Siklósi István Mezőberény Város polgármestere

 

Lestyán Jánosné Éva Berény Futókör vezetője


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK