A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Veszélyhelyzeti Intézkedéscsomag

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Veszélyhelyzeti Intézkedéscsomag

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-03-16 12:08 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Felhívások
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Mezőberény Város Önkormányzata

 

VESZÉLYHELYZETI INTÉZKEDÉSCSOMAG

 

 

Magyarország Kormánya által 2020. március 13-án bejelentett iskolai bezárást és digitális oktatási rendszer bejelentését követően polgármesterként – orvosokkal, szakemberekkel és a Képviselő-testülettel egyeztetve – a 2011. évi CXXVIII. törvény és a 40/2020.(III.11.) Kormányrendelet felhatalmazásával az alábbi 2020. március 17-től életbelépő intézkedéseket hozom.

 


Bár településünkön nem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, de a megelőzés érdekében az alábbi óvintézkedéseket tesszük meg:

 

Március 17. keddtől az óvodák - fenntartóra való tekintet nélkül – és a bölcsőde is bezárnak. Az önkormányzati intézmény kedden és szerdán ügyeletet tart és fogadják azokat a gyerekeket, akiknek a rendkívüli helyzetben még nem sikerül megoldani az elhelyezését. Aki képes megoldani, az már hétfőtől nem viszi gyermekét az óvodába. A szakemberek kérését figyelembe véve lehetőség szerint ne a nagyszülők, vagy idősebb rokonok vigyázzanak a gyermekekre! (Az általános iskolák és a gimnázium központi utasításra március 16-tól bezártak.)

 

Kérjük a munkaadókat, hogy saját lehetőségeiket mérlegelve segítsék a szülőket a gyermekek felügyeletében.

 

A gyermekélelmezési konyha által biztosított étkeztetés vonatkozásában az alábbi változások történnek:

Az étkeztetéshez kapcsolódó menü a rendkívüli helyzetre való tekintettel átalakul, tervezetten egytálételek készítésére kerül sor.

A szociális helyzettől függő, rászorultsági alapon ingyenes étkeztetést továbbra is biztosítani fogjuk, de az Alapszolgáltatási Központban történő személyes átvételre nem lesz lehetőség. Az ételeket kiszállítással juttatjuk el az érintettekhez, az ételt egyszer használatos, eldobható dobozban adjuk át.

A vendégétkeztetési ellátást 2020. március 17-től határozatlan ideig szüneteltetjük. Megértésüket köszönjük!

A nem önkormányzati fenntartású óvodák étkeztetéséről a fenntartó önállóan dönt.

A térítési díjfizetésről az intézmény ad tájékoztatást.

 

A Mezőberényi Polgármesteri Hivatal a személyes ügyfélszolgálatot szünetelteti. Személyes ügyintézésre csak kiemelten fontos, halaszthatatlan esetekben – időpont egyeztetés után – biztosít lehetőséget.

Elérhetőségek: Telefonszám: 06-66/515-515,

Email címek: info@mezobereny.hu, polgarmester@mezobereny.hu, jegyzo@mezobereny.hu

Postacím: 5650 Mezőberény, Kossuth tér 1. A személyesen hozott beadvány elhelyezhető a Hivatal előtt kihelyezett postaládában.

 

A közművelődési, közgyűjteményi intézmények, sportlétesítmények határozatlan időre bezárnak. Az ott folyó szolgáltatások elérhetősége szünetel, csak telefonos ügyfélszolgálat működik.

OPSKMM tel: 06-70-400-2474,

Mezőberény ’17 Kft. tel.: 06-70-400-2466.

A már lefoglalt időpontokban megtartandó rendezvények, foglalkozások kivétel nélkül elmaradnak.

 

A Mezőberény ’17 Kft. feladatai ellátásában nem korlátozott, de ügyfélfogadás kizárólag telefonon történt egyeztetést követően lehetséges, tel.: 06-70-400-2466.

 

Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat a személyes ügyfélszolgálatot szünetelteti. Személyes ügyintézésre csak kiemelten fontos, halaszthatatlan esetekben – időpont egyeztetés után – biztosít lehetőséget.

Elérhetőségek: Email cím: human@mezobereny.hu,

weboldal: https://human.mezobereny.hu

Postacím: 5650 Mezőberény, Juhász Gyula utca 1.

Központi telefonszámaink: 06-70-400-2499, 06-70-400-2487

Kis labor szolgáltatást kizárólag az orvos személyes megkeresése alapján, előre egyeztetett időpontban nyújt, ha arra sürgősség miatt (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) van szükség.

Juhász Gyula utcai Idősek Otthona 2020. március 08-tól látogatási tilalom elrendelése megtörtént, a tilalom az intézkedés visszavonásáig fennmarad. Főnővér: 06-70-400-2488, Nővérszoba: 06-70-400-2486

Puskin utcai Idősek Otthona: 06-70-400-2496 2020. március 08-tól látogatási tilalom elrendelése megtörtént, a tilalom az intézkedés visszavonásáig fennmarad.

Fizioterápia a kezelések az intézkedés visszavonásáig elhalasztásra, a szolgáltatások felfüggesztésre kerülnek.

Az Alapszolgáltatási Központ a Hősök útján határozatlan időre bezár, az idősek nappali ellátása ez idő alatt szünetel.

Ügyintézéshez hívható telefonszám: 06-70-400-2497

Házi segítségnyújtás továbbra is biztosított, az ellátásban történő esetleges változásokat az ellátottakkal minden esetben személyesen egyeztetik.

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás az eddig megszokott ügyeleti rendben tovább működik.

Támogató szolgálat:

Szállító szolgáltatás: A napi szállítások határozatlan időre felfüggesztésre kerülnek.

Személyi segítés: továbbra is biztosított, az ellátásban történő esetleges változásokat az ellátottakkal minden esetben személyesen egyeztetik.

Tanyagondnoki szolgálat: a tanyagondnok továbbra is tartja a külterületen élő támogatásra szoruló idős, beteg emberekkel a kapcsolatot, akitől munkaidőben a 06-20-824-5008 telefonszámon kérhető segítség.

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat: a rendkívüli helyzet időtartama alatt az intézményben a megszokott ügyfélfogadás szünetel. Személyes ügyintézésre 06-70-399-0831, 06-70-399-0834 telefonszámokon történő időpont egyeztetést követően van lehetőség. Az azonnali intézkedést igénylő esetekben a családsegítők rendelkezésre állnak.

A védőnők - további intézkedésig - kizárólag telefonos egyeztetés után és indokolt esetekben tartanak családlátogatást. A szolgálatnál a tanácsadások az intézkedés visszavonásáig nem kerülnek megtartásra.

Telefonszám: 06-70-400-2498

 

A gyermekorvosi rendelésre a betegek kizárólag egyeztetés után érkezzenek. A betegek receptírás miatt telefonáljanak, személyesen ne keressék fel a rendelőt!

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a gyógyszertárak a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azoknak, akik közlik a beteg tajszámát és saját személyazonosságukat is igazolni tudják (csak indokolt esetben).

Telefonszámok Mezőberény Város honlapján megtalálhatóak.

 

A felnőtt háziorvosi, rendelésre a betegek kizárólag egyeztetés után érkezzenek. A betegek receptírás miatt telefonáljanak, személyesen ne keressék fel a rendelőt!

A gyógyszerekre vonatkozóan ua. érvényes, mint a gyermekorvosoknál.

Telefonszámok Mezőberény Város honlapján megtalálhatóak

 

Fogorvosi és szakorvosi egészségügyi ellátás csak abban az esetben kerül ellátásra, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor.

Telefonszámok Mezőberény Város honlapján megtalálhatóak

 

A központi előírások és ajánlások folyamatos figyelése mellett, aki külföldi országokból tér haza, két hétig önkéntesen maradjon otthon, szigorúan tartsa be a rá vonatkozó rendelkezéseket. Az ellenőrzés a rendőrség feladata.

 

Nagy rendezvények, bálak a veszélyhelyzet idején nem tarthatóak!

 

Kérjük a fiatalokat, hogy kerüljék a csoportosulásokat, ne „bandázzanak”!!!

 

Kérjük, a vírus terjedésének megelőzése érdekében, a rendkívüli helyzetben segítsük idős embertársainkat, szüleinket, nagyszüleinket, a szomszédokat a bevásárlásban, mindennapi gyógyszereik beszerzésében. Ne hagyjuk magukra az időseket!

Továbbá kérem az idősebb lakosainkat, hogy ne tartózkodjanak közösségben és maradjanak otthon, ha tehetik, kérjenek segítséget a bevásárlásban is.

Kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint kerülje a zsúfolt tereket, és azokat a helyzeteket, ahol sokan vannak – mint a bevásárlóközpontok, pályaudvarok. Csak szükséges esetben látogassák ezeket a helyeket, akkor is fokozott figyelemmel, körültekintéssel és türelemmel tegyék!

Kérek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel óvja önmaga és embertársai egészségét!

Ha fennáll Önnél a koronavírus gyanúja, haladéktalanul értesítse telefonon háziorvosát vagy a www.koronavirus.gov.hu oldalon elérhető zöld számot!

Ha bármilyen fertőző, vírusos betegség tüneteit észleli magán, ne menjen tömegbe, és ne használjon tömegközlekedést!

Továbbra is kérünk mindenkit, hogy őrizze meg nyugalmát a hivatalos szervek tájékoztatóiból szerezzen információkat!

Ez egy új feladat mindenki számára, de hiszünk a közösségünkben, abban, hogy együtt képesek vagyunk kezelni a rendkívüli helyzetet is!

Köszönöm a megértést és a türelmet! Az egészségünk a legfontosabb! Figyeljünk magunkra, figyeljünk egymásra, éljünk az eddigieknél sokkal fegyelmezettebben!

 

A veszélyhelyzeti intézkedés visszavonásig érvényes!

 

Mezőberény, 2020. március 16.

Siklósi István

polgármester

 

 


Cimkék: koronavírus  
Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK