A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Dankó Béla képviselő úr nőnapi köszöntője

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Energiahatékony Önkormányzat

Energiahatékony Önkormányzat

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Dankó Béla képviselő úr nőnapi köszöntője

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-03-02 08:45 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


 

Kedves Ünnepeltek, Tisztelt Hölgyeim!


Nincs olyan csodája a világnak, mely önmagában mutatná meg lényegét, hiszen minden, amit szemlélünk, valaminek a tükrében, valamihez viszonyítva mutatja meg valódi arcát, igazi értékeit. A fény, a sötétségtől elszakadva jelenti az elbűvölő újat, de a dallamnak is el kell válni a csendtől, hogy szárnyra kelve varázslattá váljon. Az emberi lét valódi értékei is efféle kettősségben bontakozhatnak ki igazán, a kettősségben, mely a teremtés bölcsességével nővé és férfivá formálta az embert. A nemzetközi nőnapon ezen nagyszerű munka, vagyis a teremtés legszebb, legtitokzatosabb és talán túlzás nélkül mondhatom, legszerethetőbb kincsére, a nőre tekintünk az ünnep fényében. A nőkre, vagyis Önökre, akik érzékenységet, harmóniát, kitartást kaptak feladataik mellé, Önökre, akik érthetővé teszik a múltat, szerethetővé a jelent és vágyott kinccsé emelik az önmagukban hordozott jövendőt.

 

Férfiként létezve általában határozott célok, tervek mentén járjuk be az imént említett idősíkokat, ám talán éppen ezért hajlamosak vagyunk arra is, hogy a bennünket körülvevő világot épp ezen célok néha igencsak szűkre szabott szűrőjén keresztül szemléljük csupán. A világ teljességéhez önmagunk teljességén keresztül vezet az út, vagyis a nő és a férfi megbonthatatlan egységén, egyensúlyán keresztül. Erről szól már az anya-gyermek kapcsolat, ezen egymást kiegészítő harmóniára épülnek a sikeres férfi-nő munkakapcsolatok milliói éppúgy, mint az emberi kapcsolatok legszebbikének, a szerelemnek hatalmas kincsei, energiái is. Úgy lenne igazságos, ha a mindennapok együtt eltöltött pillanatai, dolgos és tanulságos órái mind, mind tükröznék mindazt a hálát és csodálatot, amit férfiként érzünk Önökre, szerteágazó teljesítményeikre gondolva. Ám ezen területek meglehetősen sokoldalúak, emberi létünk minden pillanatát behálózzák, így – valljuk be – a hála, a köszönet kifejezése gyakran áldozatul esik a hétköznapok rohanásának. Pedig nap, mint nap elmondhatnánk: köszönjük.

 

Köszönjük a szeretetet, a türelmet éppúgy, mint a törődést és a megértést. Hiszem, hogy nem véletlen, hogy ide, a kibontakozó tavasz kapujába került a nemzetközi nőnap ünnepe. A természet újjászületésének optimizmusa, a megélénkülő élet lendülete önkéntelenül is Önöket, hölgyeket juttatja eszünkbe, s éppúgy tisztelettel tekintünk mindannyiukra, mint a tavasz megannyi csodájára. Kívánom, hogy tapasztalják ma ezt meg egy-egy hálás szó, egy szál virág formájában.

 

Isten éltesse valamennyiüket nőnap alkalmából épp úgy, mint áldásos életük minden percében!

Dankó Béla

országgyűlési képviselő


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. június hónapban

házasságot kötöttek

 

Iflazoglu Evrim Can (Szeged) és Dr. Szugyiczki Zsuzsanna (Mezőberény)

 

Rácz Norbert Károly (Mezőberény) és Guti Éva (Mezőberény)

 

Dékány Tibor (Mezőberény) és Klein Anikó (Mezőberény)

2024. június hónapban

 elhunytak

 

Ujhelyi Imre (1982)

 

Chovanyecz Pálné szül. Krattinger Magdolna (1927)

 

Széll Sándor (1951)

 

Oczot Zsuzsanna (1999)

 

Nagy István (1953)

 

 

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében