A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Dankó Béla képviselő úr nőnapi köszöntője

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Dankó Béla képviselő úr nőnapi köszöntője

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-03-02 08:45 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


 

Kedves Ünnepeltek, Tisztelt Hölgyeim!


Nincs olyan csodája a világnak, mely önmagában mutatná meg lényegét, hiszen minden, amit szemlélünk, valaminek a tükrében, valamihez viszonyítva mutatja meg valódi arcát, igazi értékeit. A fény, a sötétségtől elszakadva jelenti az elbűvölő újat, de a dallamnak is el kell válni a csendtől, hogy szárnyra kelve varázslattá váljon. Az emberi lét valódi értékei is efféle kettősségben bontakozhatnak ki igazán, a kettősségben, mely a teremtés bölcsességével nővé és férfivá formálta az embert. A nemzetközi nőnapon ezen nagyszerű munka, vagyis a teremtés legszebb, legtitokzatosabb és talán túlzás nélkül mondhatom, legszerethetőbb kincsére, a nőre tekintünk az ünnep fényében. A nőkre, vagyis Önökre, akik érzékenységet, harmóniát, kitartást kaptak feladataik mellé, Önökre, akik érthetővé teszik a múltat, szerethetővé a jelent és vágyott kinccsé emelik az önmagukban hordozott jövendőt.

 

Férfiként létezve általában határozott célok, tervek mentén járjuk be az imént említett idősíkokat, ám talán éppen ezért hajlamosak vagyunk arra is, hogy a bennünket körülvevő világot épp ezen célok néha igencsak szűkre szabott szűrőjén keresztül szemléljük csupán. A világ teljességéhez önmagunk teljességén keresztül vezet az út, vagyis a nő és a férfi megbonthatatlan egységén, egyensúlyán keresztül. Erről szól már az anya-gyermek kapcsolat, ezen egymást kiegészítő harmóniára épülnek a sikeres férfi-nő munkakapcsolatok milliói éppúgy, mint az emberi kapcsolatok legszebbikének, a szerelemnek hatalmas kincsei, energiái is. Úgy lenne igazságos, ha a mindennapok együtt eltöltött pillanatai, dolgos és tanulságos órái mind, mind tükröznék mindazt a hálát és csodálatot, amit férfiként érzünk Önökre, szerteágazó teljesítményeikre gondolva. Ám ezen területek meglehetősen sokoldalúak, emberi létünk minden pillanatát behálózzák, így – valljuk be – a hála, a köszönet kifejezése gyakran áldozatul esik a hétköznapok rohanásának. Pedig nap, mint nap elmondhatnánk: köszönjük.

 

Köszönjük a szeretetet, a türelmet éppúgy, mint a törődést és a megértést. Hiszem, hogy nem véletlen, hogy ide, a kibontakozó tavasz kapujába került a nemzetközi nőnap ünnepe. A természet újjászületésének optimizmusa, a megélénkülő élet lendülete önkéntelenül is Önöket, hölgyeket juttatja eszünkbe, s éppúgy tisztelettel tekintünk mindannyiukra, mint a tavasz megannyi csodájára. Kívánom, hogy tapasztalják ma ezt meg egy-egy hálás szó, egy szál virág formájában.

 

Isten éltesse valamennyiüket nőnap alkalmából épp úgy, mint áldásos életük minden percében!

Dankó Béla

országgyűlési képviselő


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2021. december hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei Károly (Köröstarcsa) és Hegyesi Krisztina (Köröstarcsa)

 

Kiszel István (Békés) és Kótai Annamária (Mezőberény)

2021. december hónapban

 elhunytak

 

Forró Ferenc (1943)

 

Győri Mihály (1946)

 

Tóth Lajosné szül. Varga Margit (1935)

 

Kürti Lászlóné szül. Rafael Mária (1960)

 

Szűcs Józsefné szül. Beinschródt Katalin (1951)

 

Olej Mihály (1962)

 

Zolnai Pál Zoltán (1971)

 

Komlódi Albert József (1949)

 

Dr. Hegedűs Pál (1954)

 

Gál Imre (1950)

 

Tóth Jánosné szül. Kovács Margit (1928)

 

Bőtsch Ádámné szül. Galágyik Ilona (1928)

 

Vágvölgyi Mihályné szül. Baliga Éva Róza (1957)

 

Nagy Sándor Cézárné szül. Farkas Margit (1941)

 

Bereczki Dénesné szül. Fülöp Etelka (1942)

 

 

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok