A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Dankó Béla képviselő karácsonyi köszöntője

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Dankó Béla képviselő karácsonyi köszöntője

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-12-02 09:01 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


 

Kedves Ünnepre Készülő Mezőberényiek!


Karácsony…. Egy szó, mely jelent csodát és a Megváltó által valósággá vált ígéretet is egyben. Egy szó, amely nem hiányzik egyikünk életéből sem, noha minden lélekben más és más érzéseket, meséket, emlékeket, hitet és megélt boldog perceket rejt. A valódi ragyogás, a világot formáló, sőt megfordító erő, a betlehemi jászolból áradt szét. Sokszor hallhattuk már annak a csodálatos éjszakának a történetét, jól ismerjük szereplőit. S noha érkezését számos prófécia és csodás esemény övezte, mégis úgy született meg, mint bármelyikünk: egy szerető anya és atya valósággá vált reménységeként. Ám ugyanekkor Ő, a jászolban fekvő kisded a szülein túl az egész teremtett világ reménységét is magán hordozta. Ez a reménység, és az ebből táplálkozó hit és szeretet emeli a karácsonyt az egész év legfényesebb csillagává mind a mai napig.

 

A karácsonyfa meghittsége, soha nem múló titokzatossága és fényei mindannyiunk otthonában megidézhetik és meg is idézik azt az éjszakát. Megidézik, és akárcsak akkor a három királyokat, bennünket is elhívnak a szenteste fényei. Minden fa körül családok állnak, a legnagyobb, a legszebb családok, hiszen ilyenkor a szívünkben válik teljessé velünk ünneplő szeretteink köre, s azok is velünk vannak a gyertyák fényében, kiknek kezeit már nem tarthatjuk kezeinkben. A karácsony csodája határtalan és végtelen, véletlenül sem mérhető az üzletek ilyenkor felénk sugárzó talmi fényjátékaihoz, az agyafúrtan kitalált újabbnál-újabb ajándékok okozta percnyi örömökhöz. Ez a csoda bennünk lakik, és csak általunk válhat valósággá.

 

Kívánom, hogy kézzelfogható, megélhető valósággá váljon minden lélekben és minden családban ez a csoda, az ünnep reánk váró napjaiban. Áldott, békés karácsonyt kívánok mindannyiuknak!

 

Dankó Béla

országgyűlési képviselő


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK