A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Szent Mihály-napi Sokadalom a Magyarvégesi Óvodában

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Szent Mihály-napi Sokadalom a Magyarvégesi Óvodában

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-10-25 12:00 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Innen-onnan
|
Kibocsátó: Önkormányzat


  

Az őszi időszakban, Szent Mihály napja táján a Magyarvégesi Óvoda évről évre szélesre tárja kapuit. Őszi kézműves játszóházba, szüreti mulatságra, közös énekre, táncra várja óvodásait, azok szüleit, családját, városunk többi óvodását, és persze minden kedves érdeklődőt! Ebben az évben az esős időjárás miatt két héttel eltolódott a rendezvény időpontja a tervezetthez képest, így október 9-én, egy napsütéses délelőttön került megrendezésre.


 

A nap folyamán a Suttyomba Zenekar muzsikált, a táncházat Hanó Krisztina óvodapedagógus vezette a gyermekek számára. A továbbiakban Berta János vásári komédiát adott elő, közreműködött Balázsi Róbert, Zetelaka mesemondója. Kézműves tevékenységeink az őszi időszakhoz és a kalákamunkákhoz kötődtek: kukoricafosztás és morzsolás, csuhébáb készítés, tök és terménykép ragasztás, barkácsolás, kosárfonás, és az elmaradhatatlan korongozás, melynek szakmai irányítói az óvodánk dolgozói voltak. A kézi morzsoláson kívül használtuk a régi kukoricamorzsolót is. A kis mázsán méregettük a kukoricával megtöltött kisebb és nagyobb edényeket. A Nyeregben Alapítványnak köszönhetően ismét lovagolhattak, Fehér Csaba vezetésével pedig íjászkodhattak a hozzánk látogatók. Ezen kívül saját népi játék gyűjteményünk is színesítette a lehetőségeket, tartalmas és élvezetes időtöltést kínálva. A jó hangulatnak köszönhetően a mulatságból kikerekedett egy rögtönzött gólyalábas produkció is, ahol Berta János furulya muzsikájára moldvai körtáncokat táncoltunk, kedvünkre énekeltünk, csujogattunk.

 

Óvodánkban hagyományápoló pedagógiai programmal dolgozunk, a szellemi emlékek mellett a tárgyi kultúrára is nagy figyelmet fordítunk. Ennek eredményeképpen gyűjtésbe kezdtünk, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a kapott bútorokból, tárgyi emlékekből egy életteret hozzunk létre a gyermekek számára. Sokan meghallották felhívásunkat és ajánlották fel óvodánk számára féltett kincseiket. Hálás köszönet érte! A kiállítás Csete Gyula segítségével berendezésre került az udvari színben, megnyitója teljessé tette ezt a napot.

 

Mezőberény Város Önkormányzat Képviselő-testülete Humánügyi Bizottsága által kiírt pályázati támogatásnak köszönhetően ismét fogadni tudtunk óvodánkban egy népi kosaras körhintát, melyet a Békés Megyei Népművészeti Egyesület biztosított számunkra. A

szülői támogatásoknak köszönhetően ezen a napon sem maradtunk éhen. „Terülj-terülj asztalkáink” gyorsan megteltek pogácsával, kaláccsal, és számtalan finom falattal.

 

Köszönjük szépen a támogatást, a sok segítséget, a fellépők közreműködését, a részvételt!

 

 

 

                                                     - Magyarvégesi Óvoda kollektívája -


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében