A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Megköszönték Fejér Sándor István lelkészi szolgálatát

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Megköszönték Fejér Sándor István lelkészi szolgálatát

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-08-28 11:31 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Hitélet
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A nemzeti ünnep hosszú hétvégéjének első napján, 2019. augusztus 17-én búcsúzott a Mezőberény II. Kerületi Evangélikus Egyházközség 27 év parókus lelkészi szolgálat után Fejér Sándor Istvántól.


Az ünnepi hálaadó istentiszteletre együtt készült a gyülekezet és a város, hiszen a brassói születésű lelkész a Kolozsvár-Bukarest-Temesvár „szolgálati úton” érkezett Mezőberénybe, ahol a lelkészi szolgálat mellett több civil szervezet tagjaként is tevékenykedett. Aktív tagja volt polgárőrségnek, az Erdélyi Körnek, edzője a Mezőberényi Kick-Box Szakosztálynak. Megszervezte és feleségével együtt vezette a gyülekezet fenntartásában működő Idősek Klubját. Betegségétől sem engedte magát „kiütni”. A legnagyobb örömöt a gyerekek jelentették szolgálatában, és mindig lelkesen ment hittanórákra az óvodától kezdve az állami- és az egyházi iskolákba, gimnáziumba.

 

Az ünnepi istentiszteleten a gyülekezet tagjain kívül a testvéregyházak tagjai, az egyházmegye lelkészei és az egész város együtt adott hálát az eltelt évek szolgálatáért. Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke igehirdetésében Márk 6,7 alapján az egyház tanítványi küldetéséről beszélt elsősorban, mely nem csak lelkészi privilégium, hanem minden keresztyén felelőssége, és amely a templomban feltöltekezik, de a templomon kívül a mindennapi életbe éli bele szolgálatát. Az igehirdetést követő személyes áldás során Kondor Péter hangsúlyozta: a lelkész a nyugdíjban is felszentelt lelkész marad, akire továbbra is érvényes marad Krisztus elhívása, egyúttal bíztatta is, hogy találja meg szolgálatának lehetőségét új élethelyzetében.

 

Az istentiszteletet követően először a nyugdíjas lelkész kért szót, és elcsukló hangon idézte fel a Mezőberényben töltött évek élményeit, amelyek a meghatározóak voltak lelkészi szolgálata során. Külön megköszönte a barátokat, akiket kapott ebben a városban, és akik végig mellette álltak, és akikre betegségében is számíthatott családjával együtt.

 

A köszöntések sorában személyes szavak és élmények sora került elő. Nagy Zoltán esperes a Kelet-Békési Egyházmegye lelkészi kara nevében idézte fel személyes élményeit, és mindazt, amit Fejér Sándor István személyében kapott az egyházmegye. A mezőberényi lelkésztársak közül Lázárné Skorka Katalin, az I. kerületi (német) gyülekezet lelkésze emlékezett közös szolgálatukra, és a gyülekezet nevében két énekkel kívántak áldást a következő életszakaszra. A református egyházközség részéről Papp Tibor lelkipásztor arra utalt, hogy bár ő ismeri legrövidebb ideje a Fejér Sándor Istvánt, mégis szép élmenyeket szerzett azokból a rövid teológiai beszélgetésekből, melyeket a gimnáziumi szünetekben folytattak.

 

A város és a szlovák nemzetiség nevében Siklósi István polgármester köszöntötte a lelkészt, és emlékezett meg szerteágazó, közösségépítő munkájáról. Az Erdélyi Kör nevében Kajlik Péter idézte fel közös útjukat, és azt, ahogy a történelem összekötötte életüket Erdélytől Mezőberényig. A kick-box szakosztály nevében Barna Márton szakosztályvezető nemzetközi bajnokokkal köszönte meg Fejér Sándor István közöttük és a gyerekek között végzett munkáját. Temesvárról, korábbi szolgálati helyéről Kovács Zsombor, a gyülekezet lelkésze köszöntötte elődjét, és méltatta ott végzett munkáját. Dr. Rückné Mező Györgyi a mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium nevében egy áldással köszönte meg a közös munkát.

 

A gyülekezet nevében utódja, Selmeczi Lajos Péter köszönte meg az eddigi együttműködést, és kérte továbbra is a közös munkát és segítséget a városban maradó lelkészkollégától, és Benedek Elek – szintén erdélyi – meseíró pedagógiai vallomását idézte, mellyel utalt arra, hogy a lelkészkolléga (pedagógusként is) mennyire komolyan vette a gyerekek és fiatalok között végzett munkáját. A köszöntések sorát a gyülekezet felügyelője, Lestyán Ádám zárta, aki megköszönte az együttmunkálkodást a gyülekezet vezetésében. Az ünnepség végén a népes gyülekezet közösen énekelte el a Himnuszt, majd a gyülekezeti teremben megterített asztalok mellett folytatták a személyes beszélgetéseket.

 

Isten áldása legyen az evangélikus egyházban eltöltött lelkészi szolgálaton mind Erdélyben, mind Mezőberényben. Adja meg a nyugdíjas években a szívesen vállalt szolgálatok mellett a pihenés lehetőségét is kegyelmesen.

 

 

Selmeczi Lajos Péter

evangélikus lelkipásztor

 

 

GALÉRIA

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2022. július hónapban

házasságot kötöttek

 

Szombati Károly (Békés) és Kohut Mária (Mezőberény)

 

Ásós Attila (Békés) és Balog Gitta (Békés)

 

Piatkó Péter (Békéscsaba) és Csornai Erika (Békéscsaba)

 

Mezei Patrik (Mezőberény) és Prekopa Anett (Mezőberény)

 

Horvát Csaba (Debrecen) és Braun Krisztina (Mezőberény)

 

Rácz Pál Dávid (Mezőberény) és Balog Bettina (Mezőberény)

 

Berner Dávid (Mezőberény) és Szabó Vanda (Szeghalom)

2022. július hónapban

 elhunytak

 

Kósa Ferenc (1964)

 

Gál Imréné szül. Borgula Ilona (1942)

 

Szász József (1948)

 

Weigert András (1931)

 

Szűcs Ernőné szül. Rau Magdolna Ilona (1942)

 

Tóth Attila (1965)

 

Antal Ernő (1932)

 

Csőke Páné szül. Prorok Mária (1936)

 

Gulyás László (1940)

 

Gúth Józsefné szül. Kiss Magdolna (1941)

 

Nemes Márton (1950)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok