A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - A tűzoltók emlékünnepsége

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

A tűzoltók emlékünnepsége

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-08-19 09:38 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Mezőberényi Önkéntes Tűzoltó Egyesület megalakulása 125. évfordulója alkalmából 2018. augusztus 18-án a tűzoltó laktanya falán emléktáblát avatott és emlékünnepséget tartott a Művelődési Központban.


Az emléktáblaavatásra érkezőket a Városi Ifjúsági Fúvószenekar zenéje fogadta. Kiss András tűzoltó ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta, 1893-ban a mezőberényiek bölcsessége hozta létre a tűzoltóságot, ez fontos eleme a közbiztonságnak. Ma a városban méltó és egyenrangú partnerei egymásnak a hivatásos és önkéntes tűzoltók. Az emléktáblát Kiss András és Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke leplezte le. Kiss András tűzoltó ezredes az évforduló alkalmából dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató által aláírt emléklapot nyújtott Csávás Tibor parancsnoknak.

 

A jelenlévők innen menetben vonultak át az emlékünnepség helyszínére, a Művelődési Központba. A menetet a Mezőberényi Mazsorett Együttes vezette, őket a fúvószenekar és a tűzoltók követték, a vonulást szirénázó tűzoltóautók zárták.

 

Halász József, a Mezőberényi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke ünnepi beszédében elmondta, a szervezet elődje 1893-ban alakult meg Horváth János postamester kezdeményezésére. Ma egyesületüknek 34 tagja van, és jó kapcsolatot ápolnak a csantavéri, a gronaui, a szovátai és a münsingeni tűzoltókkal.

 

Dobson Tibor gratulált a mezőberényi tűzoltóknak a szép múlthoz és az eredményekhez. Mike Münzing, Münsingen polgármestere egy tűzoltó sisakot adott át az ifjú tűzoltóknak, illetve az egyenruha-kiállítás alkalmából – a barátság jelképeként – egy német tűzoltó egyenruhát hozott ajándékba.

 

Siklósi István polgármester köszöntője után Dobson Tibor elismeréseket adott át Csávás Tibornak, Maczkó István parancsnok-helyettesnek és Styaszni János titkárnak, illetve egy díszkerámiát az egyesületnek, ezt Halász József vette át.    

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK