A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Sokoldalú berényi alkotók

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Sokoldalú berényi alkotók

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-08-17 18:36 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A XX. Berényi Napok keretében augusztus 17-én az OPSKK Művelődési Központjában Körösi Mihály, a Humánügyi Bizottság és a Települési Értéktár Bizottság elnöke nyitotta meg a Mezőberényi alkotók palettája című kiállítást.  A tárlaton bemutatkozik az intézmény díszítőművészeti köre, foltvarró szakköre, illetve a csipkekészítő szakköre, továbbá Tűzben olvadt színek címmel Gugolya Márta tűzzománcai és Kovácsné Osán Ágnes kerámiái láthatók.


Smiriné Kokauszki Erika igazgató köszöntője után Körösi Mihály hangsúlyozta, már hagyománnyá vált, hogy az Orlai Petrics Soma Művelődési Központ által működtetett szakkörök, illetve a városban élő egyéni alkotók munkájából kiállítás nyílik bemutatva a nagyközönségnek az elmúlt időszakban készült munkákat.

A Díszítőművészeti Kör az egyik legkorábban alakult közösség.  Kezdetben Kiszely Jánosné, majd Balogné Takács Katalin, később Bogárné Szőke Erika vezetésével a csoport számos dicséretet, kitüntető címet nyert el az évek során.

Csipkecsodák címet viseli a csipkekészítő szakkör bemutatója. Valóban csodák, ahogyan az egyszerű, hétköznapii fonalból ilyen bámulatosan szép tárgyak készülnek. A csoport vezetője Hernádi Mihályné, aki a hagyományos technikák mellett az újdonságok megszerettetésére, elsajátítására is nagy hangsúlyt helyez.

A jó kikapcsolódás titka: a foltvarrás címmel mutatkozik be a ház foltvarró szakköre. A használhatóság mellett a szépre törekvés művészete ez a technika. A szakkör munkáját Fehér Károlyné fogja össze az intézmény munkatársának segítségével.

Tűzben olvadt színek címet viseli Kovácsné Osán Ágnes keramikus, fazekas és Gugolya Márta tűzzománc ékszer- és dísztárgykészítő munkáit bemutató kiállításrész. Mindketten nagy szakmai elhivatottsággal készítik dísztárgyaikat, oktatják, nevelik az érdeklődő fiatalokat.

Körösi Mihály, a Humánügyi és a Települési Értéktár Bizottság elnöke megfogalmazta, a város számára fontosak az alkotó közösségek és egyének.

A kiállítás szeptember 17-ig tekinthető meg.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2022. december hónapban

házasságot kötöttek

 

Burai Dávid Mezőberény és Berecz Vanessza (Mezőberény

 

Nagyistván Gábor (Gyomaendrőd) és Papp Mária (Gyomaendrőd)

2023. január hónapban

 elhunytak

 

Szikora Pálné szül. Hegedűs Ilona /Pilka/ (1958)

 

Víg István Józsefné szül. Mikó Mária (1932)

 

Borsi Lajosné szül. Rück Ilona (1929)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok