A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Hálaadó istentisztelet a Mezőberényi Református Egyházközségnél

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Hálaadó istentisztelet a Mezőberényi Református Egyházközségnél

Nyomtatás
Létrehozva: 2014-06-30 11:42 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Hitélet
|
Kibocsátó: Önkormányzat


2014. június 29-én ünnepi hálaadó istentiszteletet tartottak a Mezőberényi Református Egyházközségnél a templom fennállásának 210. évfordulója, valamint a 2011 és 2014 között elvégzett teljes felújítása alkalmából.


 

Az eseményen részt vett, igét hirdetett Főtiszteletű Dr. Bölcskei Gusztáv püspök és ünnepi köszöntőt mondott Balog Zoltán miniszter, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke. A templom múltjára Nagytiszteletű Román János lelkipásztor emlékezett, megköszönte a kapott támogatásokat, segítséget és méltatta név szerint azokat, akik a munkában közvetlenül is részt vállaltak és szakértelmükkel, a legjobb megoldásokkal újjá tették a templomot. Siklósi István Mezőberény város polgármestere megköszönte azt a munkát, amit a Református Egyházközség végzett, azt a közösségi munkát, mely lehetővé tette, hogy a város 25. éves évfordulójának évében a templom megújulhatott. Kiemelte a három nemzetiség békés együttélését, a Miniszter Úr szavaihoz kapcsolódva a vidéki élet értékét, nehézségét, a közös célokat, azért a városért, ahol mi élünk és élni szeretnénk. A köszöntők sorában Ábelovszki László az építők szavait tolmácsolta és Dr. Rück András is több felszólalóhoz hasonlóan elismerését fejezte ki az elvégzett munkáról. Mészáros János Elek meghívott vendégként könnyeket csalva a résztvevők szemébe énekelte el többek között a Hazám, hazám dal sorait. Az istentisztelet után a templomkertben leleplezésre került Szegedi Kis István mellszobra Balog Zoltán miniszter és Nagytiszteletű Katona Gyula esperes közreműködésével.  A megújult templom, a szoborpark, a város felajánlása a Gerle Margit által készített csobogó, a tölgykerítés, a székely kapu mind, mind egy új környezetet eredményezett, értéket képviselve a város meghatározott pontján. Balog Zoltán szavait idézve: „ a történelmi hit és a jövő találkozik… itt van a régi és itt van az új, amit hozunk a történelemből és hozzá tesszük, amit tudunk, ami előre mutató”.

 

 

KÉPGALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2021. szeptember hónapban

házasságot kötöttek

 

Buczkó Balázs (Mezőberény) és Bartalus Vivien (Köröstarcsa)

 

Pál Zsolt Krisztián (Mezőberény) és Galambos Gabriella (Beszterec)

 

Palotás János (Mezőberény) és Harascsák Zsófia (Mezőberény)

 

Dézsán Tamás (Mezőberény) és Rácz Martina (Mezőberény)

 

Bereczki Attila (Mezőberény) és Katona Ágnes (Mezőberény)

2021. szeptember hónapban

 elhunytak

 

Mojzsis Andrásné szül. Balog Zsuzsánna (1933)

 

Matuska János Mátyás (1941)

 

Palotai Andrásné szül. Sztraka Mária (1941)

 

Balog Gábor (1973)

 

Petrics Dániel (1933)

 

Benkő Ferencné szül. Serbán Mária (1944)

 

Dombi Sándorné szül. Nemes Mária (1931)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok