A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

2017-08-18 - Kopjafát avattak a negyedszázados jubileumra

A Berényi Napok keretében, a Mezőberényi Erdélyi Kör szervezésében a Városi Liget bejáratánál, a székelykapu mellett 2017. augusztus 18-án kopjafát avattak, a kopjafát Orbán Albert, a kör tagja faragta.

 

Siklósi István polgármester megalakulása 25. évfordulója alkalmából külön köszöntötte a Mezőberényi Erdélyi Kört, az évforduló alkalmából állította a szervezet kopjafát. A Kis-Berényke Táncegyüttes műsora után Arros Dénes tanácsos Szováta testvérváros küldöttének a vezetője köszöntőjében azt emelte ki, hogy Kárpát-medence magyarjai szervesen összetartoznak, azok egy testet alkotnak.

 

Király István, az Erdélyi Körök Országos Szövetségének alapító tagja a körök megalakulására emlékezet vissza. Elmondta, a 80-as évek végén Szűrös Mátyás köztársasági elnök jelentette be, hogy Magyarország befogadja az erdélyi menekülteket. Kajlik Péter, a kör elnöke személyes élményeiről szólt. Feyér Zita énekes egy erdélyi dalt adott elő. 

 

Az ünnepségen vendégként részt vett Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója elmondta, akár merre jár, mindenhol civakodást lát, pedig Jézus a megbocsátást tanította. Példának Márton Áron püspök történetét mesélte el, aki miután a kommunista rendszer börtönéből kiszabadult, a kommunistákkal együttműködő úgynevezett békepapoknak elmélkedést tartott, majd meggyóntatta őket, és ezt követően már együttdolgozott velük. Böjte Csaba hangsúlyozta, csak egymással kibékülve, testvérként építhetünk közös jövőt. A ferences szerzetes megáldotta a kopjafát. Fejér Sándor evangélikus lelkész pedig a megjelentekre kért áldást.

 

Az ünnepség végén a szalontai gyerekek műsorukban Szent László életét idézték fel.  


A galériában található képek száma: 15



Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK