A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

2016-03-29 - Ünnepélyes babakönyvcsomag átadó

Az OPSKK Könyvtára és a mezőberényi Könyvtárpártoló Alapítvány csatlakozva a nemzetközi olvasásra nevelési programokhoz (Bookstart, Born to read, Nati per leggere) 2016. március 29-én 100 db Mesélj nekem! babakönyvcsomagot adományozott a mezőberényi kisgyermekes családoknak a NEA támogatásával „A Mezőberény kulturális esélyegyenlőségéért” elnevezésű program keretein belül.  Aligha van gyermek, aki nem próbál meg kuckót építeni a kemény lapú leporellókból! Majd tőlünk, felnőttektől lesik el, hogyan bánunk a könyvekkel, tőlünk tanulják a lapozás technikáját, velünk együtt tapasztalják meg, milyen jó egy képeskönyvvel a kézben a fotelba kuporodni, vagy az ágyban mesét hallgatni. Az olvasóvá nevelés első lépését a gyermek a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt teszi meg.

Az ünnepség délelőttjén a Ringató énekes, foglalkozást Litauszkiné Püski Melinda tartotta, majd az ünnepélyes átadón Siklósi István polgármester úr kiemelte a könyvek és az olvasás fontosságát, hogy merjünk gyermekeink kezébe könyvet adni, még akkor is, ha a csöppségek első dolga azok gyűrögetése. Binder Anikó egy Varró Dániel verssel kedveskedett a jelenlévő családoknak, gyerekeknek. A délelőtt zárásaként közös „babafa”állításra került sor.

A Mesélj nekem! programsorozat rendhagyó előadásán Varró Dániel költő betegsége miatt nem tudott részt venni és mesélni a gyermekeknek, így a mesélő aznap Bobály Vendel volt, aki maga is a gyermekek közé tartozik ugyan, de fergeteges előadásával hangulatossá tette a programot. A mese után a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt.


A galériában található képek száma: 42



Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében