A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - XIII. Mezőberényi Töltött Káposzta Fesztivál

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Energiahatékony Önkormányzat

Energiahatékony Önkormányzat

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

XIII. Mezőberényi Töltött Káposzta Fesztivál

Nyomtatás
Létrehozva: 2024-09-23 11:13 | Szerző: OPSKMM. | Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.

A XIII. Mezőberényi Töltött Káposzta Fesztivált 2024. szeptember 21-én tartották meg a piactéren és annak környékén. 

 

A megnyitón Siklósi István polgármester megköszönte a főzőcsapatoknak, hogy a megváltozott helyszínre is eljöttek. Kifejtette, az új helyet az indokolja, hogy tavaly a főzés után a fiatalok koncertet szerveztek, és az nagyon jól sikerült. Mivel az ifjúságot szeretnék a rendezvénynek megnyerni, ezért kezdeményezésüket felkarolták. Az idei fesztiválra sikerült megnyerni a Bagossy Brothers Companyt. Siklósi István a rendezvény jövőjéről megemlítette, a BEM kezdeményezését később is folytatni kívánják. 

 

A Mezőberényi Városvédő és Városszépítő Egyesület most ünnepli fennállása 30. évfordulóját. D. Burján Katalin elnök elmondta, szervezetük 1994 szeptemberében alakult meg, általában 30-40 tagjuk van, a három évtized alatt összesen százhúszan tartoztak az egyesülethez. A alapítók közül ma már csak ketten élnek, közülük Konyár Mihály tudott eljönni a rendezvényre, őt dr. Burján Katalin a színpadon köszöntötte. Az évforduló alkalmából hosszasan sorolta a három évtized főbb eredményit. Babinszki Panna egy népdallal köszöntötte az ünneplő szervezetet.


Hagyományosan a töltött káposzta fesztiválon tartják meg „A legszebb konyhakertek" verseny díjátadását. Az idei versenyre tíz kertet neveztek. A háromtagú zsűri: Dévényi Csilla elnök és Hernádi Mihály és Magyar Pál döntése szerint a normál ötven négyzetméter feletti kategóriában Nagy Ferenc lett az első Szabóné Szöllősi Anna és Szűcs Mónika előtt. A díszkertet ápolók között Kerekes Józsefné végzett az élen, Bokorné Varga Katalin a második, Szokola Edit a harmadik helyen végzett. Az ötven négyzetméter feletti vegyes kertek kategóriájában Szabó Gyula győzött Bokorné Varga Katalin Laposi kertje előtt. A közösségi kertek kategóriájában a Mezőberényi Talentum Református Óvoda végzett az első helyen a városi bölcsőde előtt.   

 

A színpadi műsort Hevesi Imre nyitotta meg gyermekműsorával, a kicsinyek táncra is perdültek.  

 

Mezőberény várossá nyilvánításának 35. évfordulója alkalmából „Közös nyelv a néptánc” címmel a Berény, Kis-Berényke és Berecske Táncegyüttes tartott bemutatót, illetve és Mezőberény testvértelepüléséről, Csantavérről a Csipetke Tánccsoport. Kísért a Ludas zenekar.
A Berényi Népdalkör délben lépett színpadra, ugyanakkor kezdődött a „Mesterségkóstoló” a piaccsarnok melletti pavilonban a Mezőberény Város Óvodai Intézménye munkatársaival. A gyerekek kipróbálhatták a mártottgyertya készítését, a mézeskalács díszítését, a nemezelést, a gyöngyfűzést, az agyagozást, továbbá festhettek, színezhettek.


 
A Mezőberényi Városvédő és Városszépítő Egyesület tombolasorsolása után a Hárem Orientális Tánccsoport lépett színpadra őket a Zumbrigád Team követte. Liszi Melinda, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze változatos műsorában örökzöld pop és operett slágereket adott elő. 


A színpadon hirdették ki a főzőverseny eredményét. A megmérettetésre összesen 21 csapat nevezett. Az egyik zsűri – Bárdi Mihály, Bokor Sándor és Tánczos Imre– az elkészült ételeket bírálta el, egy másik pedig a főzőhelyek dekorációját vette szemügyre. Ez utóbbi Bálint Anna, Diószegi Eszter és Schäfer Anett feladata volt. A főzőversenyt a Maczkó Kft. nyerte meg, a második helyen a Füstölgő Tűzoltók végeztek, a harmadik a Retro csajok csapata lett. Különdíjat kaptak a Gurmet Gersli Gombócok és az MC Mesterek. A főzőhelyek dekorációs versenyében is a Maczkó Kft. végzett az élen, a Retro csajok és a Barát-Hi Kör előtt. Ebben a kategóriában az Arany Csapat PSG érdemelt ki különdíjat. 


A mezőberényi közönség ismét megcsodálhatta Feyér Zita egyedülálló orgánumát. A Cozombolis Trió pörgő ritmusú latin zenét adott elő.  Az Unisex együttes legismertebb dalival lépett fel. A XIII. Mezőberényi Káposzta Fesztivál zárásaként a Bagossy Brothers Company  adott nagy-nagy közönséget vonzó koncertet. A rajongok teljesen megtöltötték a piacteret, soraikban túlnyomórészt fiatalokat láttunk, akik a nótákat együtt énekelték Bagossy Norberttel. 
 

GALÉRIA




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. szeptember hónapban

házasságot kötöttek

 

Szolár József (Mezőberény) és Borsi Szilvia Katalin (Mezőberény)

2024. szeptember hónapban

 elhunytak

 

Hoffmann Ádámné szül. Pauló Zsuzsanna (1936)

 

Vincze Mihályné szül. Menárik Ilona (1960)

 

Kreisz Tibor Ferenc (1970)

 

Balogh Csaba (1984)

 

Beinschrodt Ádámné szül. Braun Mária (1941)

 

Puskel Mártonné szül. Králik Judit (1931)

 

Lamersfeld Ferencné szül. Bodó Rebeka (1938)

 

Weigert Mihályné szül. Gschwindt Zsuzsanna (1934)

 

Adamik Éva Ilona (1967)

 

Timár Béla Vincéné szül. Cserenyecz Edit Katalin (1960)

 

Földesiné Kovács Katalin (1960)

 

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében