A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - X. Dalostalálkozó

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

X. Dalostalálkozó

Nyomtatás
Létrehozva: 2024-05-13 13:40 | Szerző: OPSKMM. | Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.

Szabó Antal és Szabó Antalné egykori karvezetők emlékére az Orlai házban 2024. május 11-én tíz népdalkör részt vételével tartották meg a jubileumi, X. Dalostalálkozót. 

 

Az intézmény aulájában emléktáblájuknál idézte fel Kmetykó Istvánné, a Berényi Népdalkor vezetője két elődje alakját. Elmondta, fő céljuknak azt tekintették, hogy a magyar és szlovák népzene mindenkihez eljusson. Először a Mezőberényi Dalárdát alapították meg, ezt országosan ismertté tették. A népdalkört 1977-ben hozták létre, és az azóta is szép eredménnyel működik. Az Orlai ház aulájában alapítók tiszteletére 2016-ban avatták fel az emléktáblát. A fellépők itt elhelyezték az emlékezés virágait.  


A színházteremben Siklósi István polgármester köszöntőjében megfogalmazta, Antal bácsi és Irénke néni – eleven emlékként – ma is vele élnek, hiszen mindketten a tanárai voltak. 


A tíz népdalkör műsora előtt a Berény Táncegyüttes Berecske csoportja tartott bemutatót. 


A fellépők sorát a házigazda, a Berény Népdalkör nyitotta meg. Kmetykó Istvánné fellépésük előtt elmondta, a közelmúltban két dalos társukat veszítették el, az egyiket tavaly ősszel, a másikat most áprilisban, dalcsokrukkal tőlük is búcsúznak. 


Műsoruk után – az elhunytak emlékére – a tíz csoport közösen, felállva énekelte el a „Csillagok, csillagok” című népdalt. A berényiek után színpadra lépett a mezőtúri Vadvirág Népdalkör, a Dobozi Népdalkör, a körösladányi Őszikék Dalkör, a mezőtúri Kéknefelejcs Dalkör, a Bartók Béla Vésztői Népdalkör, a mezőtúri Mongol-Agrár Zrt. Népdalköre, a Vésztői Fonó, a békéscsabai Meseházi Családi Dalárda és a szintén békéscsabai Strapce citerazenekar. 

 

GALÉRIA
Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. május hónapban

házasságot kötöttek

 

Pozsár János (Mezőberény) és Spisják Szilvia (Mezőberény)

 

Edömér Zoltán (Mezőberény) és Kővári Ágnes (Mezőberény)

 

Nemes Tamás (Mezőberény) és Nagy Anikó (Mezőberény)

2024. május hónapban

 elhunytak

 

Csipke Sándor (1940)

 

Komlódi Sándorné szül. Erős Éva Magdolna (1941)

 

Nagy Pál (1944)

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében