A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Városi majális

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Energiahatékony Önkormányzat

Energiahatékony Önkormányzat

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Városi majális

Nyomtatás
Létrehozva: 2024-05-03 14:23 | Szerző: OPSKMM. | Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.

Erre az évre az Orlai ház különösen gazdag majálist szervezett. A városi ligetben május elsején az egész napos programot a színpadi műsor mellett több verseny, kiállítás és bemutató színesítette. 

 

Siklósi István, polgármester köszöntőjében méltatta a szervezők munkáját, illetve azt kívánta a főzőcsapatoknak, hogy a verseny révén tovább épüljön a közösségük.  

 


Pesti Zenés Színpad színművészei Barangolás a mesék birodalmában címmel mutatták be vidám gyermekműsorukat. A déli órákba Tímár Zsolttal jó ebédhez szólt a nóta. 

 


A zenés műsor szünetében a Mezőberényi Városszépítő és Városvédő Egyesület adta át az idei Épített örökség-díjat. Mint azt dr. Burján Katalin elnök elmondta, a sorban ez a 23. elismerés, és a Puskin utca 22. szám alatti ház tulajdonosát, Ványai Katalint és építtetőjét, Ábelovszky Lászlót jutalmazzák vele. A házat 1902-ben a mai tulajdonos ükszülei építették, tipikus szárazbejárós német ház. 

 


A Premier Művészeti Szakgimnázium tanára, Farkas András és hallgatója, Bauer Noémi adott műsort. SZEGYA Fashion címmel a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium divatszakos tanulói munkáikat mutatták be. A Berény Táncegyüttes Berecske és Kis-Berényke csoportjai léptek színpadra, majd szabadtéri táncházat tartottak, kísért a Ludas Zenekar.

 


Főző- és süteményverseny eredményét ezt követően hirdették ki. A süteményeket Szekeres Józsefné, Szűcs Mónika és Molnárné Farkas Éva bírálta el. Szekeres Józsefné elmondta, összesen 19-en vezetek, mivel volt, aki többet is, ezért 24 mintát értékeltek négy kategóriában. A sós kategóriát Kiszely Zoltánné nyerte, Nagy Ferenc és Plaveczné Fang Krisztina előtt. Mendel Erzsébet különdíjat kapott. A krémes kategóriában a Bendő-Dezső Team győzött, Petriné Kozma Irén második lett, Palveczné Fang Krisztina végzett a harmadik helyen. Mendel Erzsébet ebben a kategóriában is különdíjat érdemelt ki. Az egyéb kategóriában a sorrend: Prorok Erika, Budainé Borbély Krisztina, Szabó Ildikó. Itt Budainé Borbély Krisztina lett a különdíjas. A különleges kategóriában Petriné Kozma Irén győzött, a Mackó Farm és Kiszely Zoltánné előtt. Máté Ferencné különdíjat kapott.

 


Az ételeket Tánczos Imre, Bárdi Mihály és Tóth József zsűrizte. Tóth József megfogalmazta, összesen 21 tételt vizsgáltak meg, többségében finomakat kóstoltak. A versenyt a Mezőberény és Vidéke Ipartestület nyerte, a Bedő-Dezső Team lett a második, a harmadik helyen a Mezőberényi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat végzett. Különdíjat kapott a Maczkó Farm és a Fá-Ma Kft.  

 


Az erős emberek versenyét a Csárda Gym szervezte meg, heten vállalták a három próbából álló megmérettetést. Ötven kilós farönköt kellett fej fölé emelni, majd 150 kilós vasszerkezettel sétálni, végül hetven kilós kőgolyót 120 centis szerkezeten átdobálni. A versenyt Erős Gábor nyerte, Kovács Ádám és Weigert Zoltán előtt.  

 


A kutyaszépségversenyt a Nándy Állatotthon a liget bejáratánál tartotta meg. A gazdik a megmérettetésre 38 kedvencüket nevezték. Kölyök fajtatiszta kategóriában Senlyéni Vivien Dasy névre hallgató nyolchónapos tacskója győzött, megelőzve Czirjak Lili Emilyjét, ő 11 hónapos középuszkár, illetve Zahorán Katalin Répa Tamara nevű nyolchónapos törpe uszkárját. A felnőtt fajtiszták között Csákó Renáta Bambija, egy másfél éves toy uszkár végzett az élen, a második Czirjak Lili Daisy nevű kétéves törpe uszkárja lett, a harmadik helyen Kocsis Enikő Molly névre hallgató nyolcéves yorkshire terrierje végzett. A keverék kategóriát Fehér Viktória hatéves kedvence, Luna nyerte, Huszárik Róbert Walle nevű kutyusa és Horváth György Csoki nevű három és féléves rottweiler keveréke előtt. Itt különdíjat érdemelt ki Mike Cintia Kókusz nevű egyéves német spicce. 

 


A Silent zenekar az elmúlt években sokak kedvencévé vált Mezőberényben. Koncertjükön most is magyar rock slágereiből adtak válogatást. 

 


A versenyeket és a színpadi műsort számos kísérőprogram egészítette ki. Túri János Mundérba bújt történelem című szeghalmi kiállításából a Madarak házában láthattak ízelítőt, a Maczkó Farm gyerekeket lovagoltatott, kézműves foglalkozást tartott az Orlai ház és a Mezőberényi Tálentum Református Óvoda, a honvédség és a büntetésvégrahajtás toborzott újoncokat, illetve az Orlai ház 35 év rendezvényei képekben címmel rendezett kamaratárlatot. 
 

 

GALÉRIA




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. június hónapban

házasságot kötöttek

 

Iflazoglu Evrim Can (Szeged) és Dr. Szugyiczki Zsuzsanna (Mezőberény)

 

Rácz Norbert Károly (Mezőberény) és Guti Éva (Mezőberény)

 

Dékány Tibor (Mezőberény) és Klein Anikó (Mezőberény)

2024. június hónapban

 elhunytak

 

Ujhelyi Imre (1982)

 

Chovanyecz Pálné szül. Krattinger Magdolna (1927)

 

Széll Sándor (1951)

 

Oczot Zsuzsanna (1999)

 

Nagy István (1953)

 

 

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében