A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Netrevalók – első alkalom

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Netrevalók – első alkalom

Nyomtatás
Létrehozva: 2024-04-26 11:44 | Szerző: OPSKMM. | Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Magyar Telekom Nyrt. együttműködési megállapodás keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár mintaprojektje alapján országos hatókörűvé kívánja szélesíteni a Netrevalók programot, ehhez a mezőberényi Orlai ház is csatlakozott.

 


 

A könyvtári foglalkozásokon 50 órás közösségi szolgálatos középiskolás diákok személyre szabottan, saját tudásszint és érdeklődés alapján ismertetik meg az idősebbekkel a hétköznapokat megkönnyítő digitális megoldásokat. 

 

A foglalkozásokon előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni, havonta két-két órában. Az elsőre 2024. április 25-én 15-17 óra között került sor kilenc érdeklődő és három diák közreműködésével.

 

Jellemzően mindenki hozta magával az okos telefonját vagy tabletét. A kérdések között hangsúlyosan a Facebook és a Messenger alkalmazások újításainak problematikája jelent meg, egy valaki érdeklődött az EESZT felület hozzáféréséről. Aki hozta magával saját tabletét, annak gyorsaságával volt problémája, kiderült, hogy túl sok alkalmazás futott rajta. „Tisztítást” követően a legszükségesebbek maradtak rajta, szabadult fel hely, így rögtön gyorsabban is működött az eszköz. Kérdésként felmerült még, hogyan lehet a felugró reklámokat letiltani, de sajnos az ilyen megoldások általában fizetősek szoktak lenni, nem véletlenül.

 

A következő foglalkozás 2024. május 8-án 15 órától lesz ugyanitt az Orlai házban, erre előzetes jelentkezést követően várjuk az érdeklődőket.

 

Jelentkezés folyamata: személyesen az intézmény recepcióján, a +3670 400-24-74-es telefonszámon, e-mailben az opskmm@gmil.com címen vagy az országos program regisztrációs felületén lehetséges:
https://helloszulo.hu/netrevalok/szorakozas-online

 

GALÉRIA




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében