A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Egészségmegőrző nap

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Egészségmegőrző nap

Nyomtatás
Létrehozva: 2024-04-20 16:42 | Szerző: OPSKMM. | Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.

Természetes módszerekkel miként segíthetjük egészségünk fenntartását, az öngyógyító folyamatokat, ezt mutatta be és erről beszélt négy helyi szakember 2024. április 20-án az Orlai házban megtartott egészségmegőrző napon. Az eseményen részt vett Hornokné Braun Edit masszőr, Dorn módszer terapeuta, diplomás ápoló, Gulyás Tímea természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, tibeti hangtál és hangfürdő vezető, hangrezgéses energetikai kezelő, scio biofeedback terapeuta, valamint Kroyter Alexander jógapszichológia és védikus életmód mentor, jógapszichoterápia és életmód tanácsadó, scio biofeedback terapeuta, illetve Beinschrodt Ádám mozgásszervi manuálterepauta. 
 

 

A program a szakemberek előadásával kezdődött, közben egy-egy gyógyítási technikát is bemutattak. Gulyás Tímea és Kroyter Alexander általános tájékoz tójában hangsúlyozta a test és a lélek, állandó és szoros kapcsolatát. Kifejtették, az egészségre komoly hatással bír a belső béke, az öröm, a szeretet és a hála megélése. 

 

Beischrodt Ádám szakterületéről, a manuálterápiáról beszélt. Hangoztatta, helytelen táplálkozás és lelki feszültségek hatására a szervezetben lerakódások keletkeznek, és ezek elsősorban a lábfejben, a térdben, a derékban és a vállban okoznak fájdalmat. Beavatkozásra ezeket meg lehet szüntetni, és beindul a szervezet öngyógyító hatása. 

 

Hornokné Braun Edit magáról elmondta, régóta dolgozik az egészségügyben, az utóbbi időben kezdett el masszázzsal foglalkozni. Hangsúlyozta, testünk statikai középpontja a medence. Például egy bokatörés estén a fájós helyett a másik lábunkat terheljük, így az kihat a medencére is. 

 

Gulyás Tímea a Vitál Műhelyt mutatta be. Megfogalmazta, a fülakupunktúrát orvosi kezelés kiegészítésére használják.  A SCIO Biofeedback készülékükkel állapotot tudnak felmérni. 


A délutáni program hangfürdővel zárult. 

 

GALÉRIA
Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. május hónapban

házasságot kötöttek

 

Pozsár János (Mezőberény) és Spisják Szilvia (Mezőberény)

 

Edömér Zoltán (Mezőberény) és Kővári Ágnes (Mezőberény)

 

Nemes Tamás (Mezőberény) és Nagy Anikó (Mezőberény)

2024. május hónapban

 elhunytak

 

Csipke Sándor (1940)

 

Komlódi Sándorné szül. Erős Éva Magdolna (1941)

 

Nagy Pál (1944)

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében