A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Versünnep Kukorelly Endrével

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Versünnep Kukorelly Endrével

Nyomtatás
Létrehozva: 2024-04-18 11:22 | Szerző: OPSKMM. | Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.

A magyar költészet napja alkalmából 2024. április 12-én Versünnepet tartottak az Orlai ház Petőfi-emléktermében. 

 

Kukorelly Endre író, költő, a kortárs irodalom meghatározó alkotója – Molnár Lajos, az Orlai ház munkatársa kérdésére válaszolva – elmondta, bosszantotta, hogy néhány kollégája kiváló könyvét nem, vagy csak nehezen adják ki, ezért hozta létre a K. E. R.T. Kiadót. Eddig öt könyvet adott ki, köztük „Laikus tájékozódás” címmel a képzőművészeti tárgyú írásait. Bár nem képzőművész, nem is művészettörténész, de sok kiállítást nyitott meg, több képzőművészeti tárgyú írása született. Mivel a kötet több képet tartalmaz, ezért igen drága, és más kiadót nem akart vele terhelni, ezért maga adta ki. 

 

A rendezvény napján, április 12-én jelentette be Mészáros Sándor, a Kalligram Kiadó igazgatója, hogy nyomdába adták Kukorelly Endre „Ház, háború, halott” című új regényét. E műfajban ez a negyedik. A regény egy család történetét idézi meg az első világháborútól a covid időszakáig. 

 

Miként az elmúlt esztendőkben, most is a költészet napja alkalmából hirdették ki a intézmény vers- és novellaíró pályázatának eredményét. A felhívásra verseket huszonegyen küldtek be,– a mezőberényiek mellett – tollat, illetve klaviatúrát ragadtak a békéscsabai, a békési, a sarkadi, a vésztői, a körösladányi, a gyomaendrődi, a dévaványai és a köröstarcsai alkotók is.  Bancsi Árpád István a zsűri tagjaként elmondta, a versek között a legjobbnak Földesi Zoltán jr. szövegeit találták, ő lett az első, második helyen B. Molnár Albert végzett, a harmadik helyet Magyari Barna szerezte meg. Különdíjat kapott Szebegyinszky Réka és Katona Katalin. Novella kategóriájában tízen küldték be munkáikat, közülük Nagyné Szatmári Beáta végzett az élen, Sas Éva és Szebegyinszky Réka előtt. 

 

A tartalmas Versünnep megzenésített költeményekkel zárult, ezeket a Tűzmenedék együttes adta elő. A gyomaendődi pedagógusok alkotta, közel két évtizede működő zenekarnak nem ez volt az első mezőberényi fellépése. 

 

GALÉRIA
 




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében