A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Méltó ünnep a futóktól

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Méltó ünnep a futóktól

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-06-24 18:10 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Köszönet a futóknak, a szervezőknek és a közreműködőknek, akik hozzájárultak, hogy MEZŐBERÉNY újratelepítésének 300. évfordulója tiszteletére egy különleges esemény megrendezése valósuljon meg. A Berényi futókör és az Alföld Turista Egyesület szervezésében, Lestyánné Éva és Dunai Éva koordinálásával 2023. június 23-24-én a Madarász Lovastanyán megmozdult a futók népes köre és egy emberként állt a kezdeményezés mellé.

 

És a kitűzött cél megvalósult, sőt túlteljesült az iramfutók, a csatlakozó futók, kerékpárosok, rollerezők és sétálóknak köszönhetően:

  • 30 iramfutó / 10 km táv / 30 óra alatt
  • futott: 73 fő- összesen 712 km
  • kerékpározott: 75 fő- 557 km

 

A másfél nap alatt különböző programok színesítették a várakozást, a pihenést és számtalan önkéntes segítő vett részt a helyszínen: játszóház, a Malom-Fitnesz SE sportolói, az ultramaratonosokkal folytatott beszélgetések, lovaglás, Leczkésiné Hőgye Katalin gyaloglástecnhikai oktatása és a masszázs lehetősége.

A másfél nap sokat adott futónak, nem futónak is. Láthatóvá tette az együvé tartozást, a közös sportélmény, a futók közösségének erejét. A befutás élménye, Hevesi Imi közreműködése méltó zárása volt az ünnepi futásnak.

 

”Mint ahogy azt minden futó tudja, ez a sport jóval több annál, mint hogy egyik lábunkat a másik után tesszük. Sokkal inkább az életünkről szól, és arról, kik is vagyunk.” (Joan Benoit Samuelson, hosszútávfutó, az 1984-es olimpia maratoni távjának győztese)

 

Köszönet: BioCleaning, Madarász Lovastanya, Pálfi Zsolt- Páka Duplex Kft., Károlyi János- Fáni-Trans, Péter -Fa Kft., Borgula-Ép Kft., FÁ-MA Higiéniai Kft., Sziráczki Dániel, Vadász Sörkert, Fábafém Kft., Molnár Péter, Csík Tibor, Alföld Turista Egyesület, Göndöcs Benedek  Katolikus Technikum, Mezőberény Város Önkormányzata

 

 

GALÉRIA


Cimkék: 300  


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében