A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - MEZŐBERÉNY 300 emlékév ünnepi megnyitója

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

MEZŐBERÉNY 300 emlékév ünnepi megnyitója

Nyomtatás
Létrehozva: 2023-01-31 11:58 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2023. január 30-i testületi ülése Mezőberény újratelepítésének 300. évfordulójának ünnepi megnyitójával vette kezdetét.

Az ünnepi programban hangsúlyt kapott a város jelenlegi és régi címerrel ellátott zászlója, mellyel a "Leg a Láb" Ami diákjai vonultak be. A Himnusz eléneklése után Siklósi István polgármester köszöntötte a jelenlévőket és a KTV nézőit, majd Körösi Mihály alpolgármester, a szervező bizottság elnöke ünnepi beszédében az újratelepített Berény történetét foglalta össze. Az ünnepi ülés végén Kávai Eszter Ilona, a Mezőberény Városi Ifjúsági Fúvószenekar tagját hallhatták a résztvevők vadászkürtön játszani.

A Városháza aulájában látható volt a dereglye és Mezőberény várossal kapcsolatos kiadványok.

 

 

Ebből az alkalomból elkészült a Mezőberényi Hírmondó különszáma, melyben a három évszázad legfontosabb eseményei, történelmi dátumai is olvashatóak és megtalálható a www.mezobereny.hu oldalon.

A jelenlévőket a "Szakkör" tagjai (vezetőjük: Jeneiné Földi Andrea) a város címerével díszített mézessel és Kissné Wagner Mária által készített apró "300" feliratos mézessel lepték meg.

 

 

Tisztelt Városlakók!

Kérjük, kísérjék figyelemmel a teljes évet átfogó programsorozatot. Az emlékévet egész évben városi, nemzetiségi rendezvények, óvodai, iskolai programok, egyházi események gazdagítják, melyek célja megszólítani, elérni a gyermek, fiatal és felnőtt korosztályt illetve a megélt élmény mellett a város számára maradandó, emléket állító értékek teremtése. Köszönet illeti mindazokat, akik már csatlakoztak az ünnepségsorozathoz és tevékenységük, munkájuk egy-egy szelete mentén programot szerveznek vagy kapcsolódnak a városi rendezvényekhez.

Bízunk benne, hogy az egész éven át tartó eseménysorozattal, tisztelettel és méltóan emlékezünk városunk újratelepítésére, ránk hagyott örökségére.

 

Siklósi István

polgármester

 

 

GALÉRIA


Cimkék: 300  


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. május hónapban

házasságot kötöttek

 

Pozsár János (Mezőberény) és Spisják Szilvia (Mezőberény)

 

Edömér Zoltán (Mezőberény) és Kővári Ágnes (Mezőberény)

 

Nemes Tamás (Mezőberény) és Nagy Anikó (Mezőberény)

2024. május hónapban

 elhunytak

 

Csipke Sándor (1940)

 

Komlódi Sándorné szül. Erős Éva Magdolna (1941)

 

Nagy Pál (1944)

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében