A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Változás a 3. generációs mobilszolgáltatásban

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Változás a 3. generációs mobilszolgáltatásban

Nyomtatás
Létrehozva: 2021-12-17 08:49 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

 

 

Októberben nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot jelentett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), melynek keretében a magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek bruttó 20.000 forintos támogatást vehetnek igénybe, ha a jelenleg használt legfeljebb 3G-képes készüléküket 4 vagy 5G-képes eszközre cserélik. A jövő év elején induló támogatási program célja, hogy azok, akik jelenleg 3G-képes mobilkészülékkel rendelkeznek és a jövőben is szeretnének mobilinternetet használni, egy arra alkalmas készülékkel képesek legyenek továbbra is internetezni.

 

A 3G szolgáltatás kivezetés pontos idejéről a mobilszolgáltatók döntenek, nyilatkozataik alapján erre várhatóan 2022-ben kerül sor. Mindez összhangban történik a nemzetközi trendekkel: a közel két évtizedes, eredetileg hangátvitelre létesített 3. generációs mobilhálózatok Európa több országában is fokozatosan átadják helyüket a nagy sávszélességű adatátvitelre alkalmas 4G és 5G technológiáknak.

 

Annak érdekében, hogy ez a technológiai változás minél kevésbé érje felkészületlenül a felhasználókat, és minden magyar állampolgár élhessen a digitális világ és a mobilinternet adta lehetőségekkel, az NMHH tavasz óta intenzív edukációs kampányban hívja fel a lakosság figyelmét a mobilkészülékek képességének ellenőrzésére, új készülék vásárlása esetén a 4G-képesség fontosságára. A biztonságos és tudatos mobilinternet-használathoz szükséges információk átadását követően jövő évtől a készülékek cseréjéhez nyújtunk támogatást. Számításaink szerint közel 250 ezer 3G, majd később 2G-képes készüléket használó állampolgárnak nyújt 20 ezer forintos kedvezmény a hatóság a korszerű, 4G- vagy 5G-képes eszköz vásárlásához. A kezdeményezés a jövő év elején indul, de a karácsonyi vásárlás miatt különösen fontos, hogy már most felhívjuk a lehetőségre az emberek figyelmét, hogy tudatos, megfontolt döntést hozhassanak a készülékcseréről.

 

 

 

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

NMHH
Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2023. november hónapban

házasságot kötöttek

 

Nagy Zoltán (Mezőberény) és Kána Hajnalka (Mezőberény)

 

Kiss Géza Gergő (Budapest) és Bohus Sára (Budapest)

 

Kelemen Zsolt (Mezőberény) és Kiss Andrea (Mezőberény)

 

Szekeres Szilárd (Mezőberény) és Radványi Nelli (Mezőberény)

 

 

2023. november hónapban

 elhunytak

 

 

Kótai Józsefné (1951)

 

Irázi Tibor (1971)

 

Földesi Istvánné szül. Mucsi Ilona (1941)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok