A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Hirdetmény a településképi rendelet módosításának elfogadásáról

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Hirdetmény a településképi rendelet módosításának elfogadásáról

Nyomtatás
Létrehozva: 2021-11-08 11:52 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2019. február 25-i ülésén elfogadta a Mezőberény város településképének védelméről szóló 5/2019.(II.26.) önkormányzati rendeletet.

2021. július 1. nappal hatályba lépett a településtervezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2021.évi XXXIX. törvény, a településkép védelméről szóló 2016.évi LXXIV. törvény módosítását tartalmazó alcíme.

A módosítás a településkép védelmével kapcsolatos hatásköröket a polgármester helyett az Önkormányzathoz telepíti, azzal, hogy a hatáskör átruházását a Képviselő-testület a településképi önkormányzati rendeletben teheti meg, legkésőbb 2021.október 31-ig.

 

 

Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2021. szeptember 27-i ülésén tárgyalta először a hatáskör átruházás kérdését, mellyel kapcsolatban arról döntött, hogy a módosítás keretében a településkép védelméről szóló 2016.évi LXXIV. törvény 8.§ (2) bekezdésében meghatározott hatósági hatáskörök átruházása kerüljön szabályozásra az Ügyrendi, Jogi, Közbiztonsági és Esélyegyenlőségi Bizottság részére.

 

A fentiek alapján a módosításhoz szükséges véleményezési eljárás megindításra került, a nevezett Bizottság részére tervezett hatáskör átruházást tartalmazó dokumentáció 2021. október 1. nappal a Lechner Tudásközpont által üzemeltetett digitális egyeztetési felületre fel lett töltve, valamint helyi partnerségi véleményezésre közzé lett téve.

 

A beérkezett vélemények alapján a hatáskör átruházása a Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 57/2012.(XII.27.) önkormányzati rendeletében, valamint Mezőberény város településképének védelméről szóló 5/2019.(II.26.) önkormányzati rendeletében átvezetésre került.

 

Az elfogadott módosító rendelet, és a módosítással egységes szerkezetbe foglalt településképi rendelet a cikk alatt megismerhető.


Leírás Kategória Méret Letöltés
25-2021.X.26.R. Mezőberény Város településképének védelméről szóló r. mód. Általános 1.29 Mb
Településképi rendelet_2021. október 27-től Általános 2.32 Mb


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2021. november hónapban

házasságot kötöttek

 

Balogh Márk (Mezőberény) és Mezei Alexandra (Mezőberény)

2021. november hónapban

 elhunytak

 

Domokos Gáborné szül. Mercz Magdolna Ilona (1934)

 

Sija Mihályné szül. Fábián Mária (1932)

 

Emrich Mártonné szül. Szőke Rozália Anna (1930)

 

Geleta Lászlóné szül. Kovács Éva Julianna (1936)

 

Batki István Tiborné szül. Bacsó Margit (1941)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok