A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Ismerjék meg Önök is Mezőberény értéktárát 1.

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Ismerjék meg Önök is Mezőberény értéktárát 1.

Nyomtatás
Létrehozva: 2021-02-03 08:24 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

1. hét - Enni és innivalók -Tudta, kóstolta milyen kincseink vannak?
10-12 alkalommal szeretnénk bemutatni Önöknek a megyében elsők között megalakult mezőberényi Értéktár listáját. Lássuk először az enni- és innivalókat.

 

 

A részletes leírások olvashatók: https://www.mezobereny.hu/s/hir/972/Telepulesi-Ertektar

 

 

 

ADAMIK-féle mezőberényi HÁZI KOLBÁSZ
Jelenleg a családi vállalkozásban kistermelőként állítják elő termékeiket. A kolbászokat kizárólag természetes bélbe töltik, az ízesítés során a hagyományos fűszereket használják: édes és erős paprikát, fűszerköményt, fokhagymát és sót. A tartósító eljárás, a füstölés saját füstölőben, bükkfa fűrészpor felhasználásával történik.
HELYBEN KAPHATÓ!
 
 
 
BERÉNYI BECSINÁLT
A berényi becsinált leves receptjét a mezőberényi Tópart vendéglő tulajdonosától Tánczos Imrétől kaptuk. Ő viszont Bibel nénitől tanulta. A leírás a részletes adatlapon olvasható.
HELYBEN KAPHATÓ!
 
 
 
 
Mezőberényi SAVANYÚSÁG
A mezőberényi savanyúság előállításával 1991 óta foglalkozik Kis Sándor és családja. Édesanyja nagyapjának savanyúságkészítő vállalkozásával, majd édesapja kitartó munkájából mára már különböző savanyúságokat készítenek. A vállalkozásuk mottója: „A földtől az asztalig.” Az alapanyagok termesztésétől a savanyításon és az értékesítésen keresztül a fogyasztó asztaláig végigkísérik savanyúságaik útját.
HELYBEN KAPHATÓ!
 
 
 
 
 
CSÖRÖGE
Vrbovszki Pálné kb. 25 éve süt csörögét. A receptet szomszédasszonyától hallotta. Régebben vitték gyermekágyas asszonyoknak is.
 
 
 
 
KOVÁCS-féle HÁZIKOLBÁSZ
Kovács család saját maguk által gyártott kolbászok értékesítéséből él. A Kovács-féle házi kolbász hagyományos módon készül, családi recept alapján, magyar alapanyagokból, a megfelelő fűszerek hozzáadásával, saját munkával és gondos odafigyeléssel. Kolbászféleségükkel többször részt vettek a Csabai Kolbászfesztiválon és nyertek helyezéseket, különdíjat.
HELYBEN KAPHATÓ!
 
 
 
 
 
KOJAK nyalóka és a LIMO üditő italpor
A „Kojak” nyalóka 2021-ben már 56 éves magyar termék . Az ország egyik legrégibb és legismertebb retró édessége. Csomagolása, formája, íze változatlan és Mezőberényben gyártják
HELYBEN KAPHATÓ!
 
 
 
 
 
SZÓDA
A szódavíz valódi hungarikum, a fogyasztása nálunk a legelterjedtebb. A szikvíz, közkeletű nevén szódavíz, kisüzemi előállítása egy magyar feltaláló Jedlik Ányos fejlesztése. Ami 200 éves találmány, és azóta is magyar alapanyagokból, magyar fejlesztésű és gyártású gépekkel palackozzák a szódavizet.
HELYBEN KAPHATÓ!
 
 
 
 
 
BERÉNYI MÉZ- napraforgóméz, repceméz, selyemfű,akácméz
ajánló: Zsibrita Pál méhészete
Selyemfű- méz világos, sárgás, kissé matt, selymes színű, kellemesen friss illatú, zamatos fajtaméz.
Repceméz- gyorsan kristályosodó fajtaméz, krémesítésre a legalkalmasabb
Napraforgóméz- savas hatású, íze miatt a mézek közül ez a legalkalmasabb a mézeskalács, és mézes sütemények készítésére, de teához is jó választás.
Akácméz- jellegzetes ízvilágával, a talajnak köszönhetően kissé sötétebb színű, de magasabb ásványi anyag tartalmával jellemezhet
HELYBEN KAPHATÓ!
 
 
 
 
EPERLEVÉL, LEBBENCS, SODORT CSIGA és a TARHONYA
A Famíliatészta Kft. Prima Eperlevél, lebbencs, sodort csiga és a tarhonya tésztája kiváló minőségű, a tradíciókat őrző, 100%-ban magyar termék. Alapanyagait is hazánk legjobb minőséget biztosító vállalkozásai szállítják.
HELYBEN KAPHATÓ!
 
 
 
 
 
MUSZTAFA ACHMED OSZMAN FAGYLALTJA
A mezőberényi „török fagyit” mindenki ismeri, mindenki fogyasztja. A savanyúsága és az édessége, pontosan olyan arányban keveredett, hogy az ízlelőbimbókat lassú, komótos, sokáig tartó élmény élvezetére buzdítson. A fagyi minősége kiváló és ugyan az az íz, mint több mint 70 évvel ezelőtt. A gyártási technológia a mai kor követelményeihez és az európai beszerzési forrásokhoz lett igazítva, alapjaiban nem változott. A kézműves tradíciók ugyanúgy fennmaradtak.
HELYBEN KAPHATÓ!

Cimkék: értéktár  


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK