A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Netfüggőségről tartott előadást Podani Krisztina

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Netfüggőségről tartott előadást Podani Krisztina

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-08-19 07:59 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Sokan nem ismertük Mezőberényben, csupán azt tudtuk nagyszülei Mezőberényeik és sokat látogatott "haza" gyermekként. Ma is rokoni szálak fűzik a városhoz, de kevesebb időt tölt ma már itt. Mindezt Podani Krisztina okleveles pszichológus bemutatásakor lehetett elmondani, aki 2020. augusztus 18-án szakemberként érkezett és az előadás résztvevőinek a netfüggőségről tartott előadást. A téma apropóját az Esély Otthonos fiatalok kapcsolatrendszere, a telefon és az internethez való kapcsolata hozta létre illetve szülők, családok félelme e technika túlzott uralma miatt.

 

„Mindannyian napi több órát töltünk az Interneten: munkával és a magánéletünkkel kapcsolatos ügyeinket intézzük. Az Internet szuper dolog, de vajon tudjuk-e, hogy milyen pszichológiai hatásokkal van ez ránk? Milyen veszélyeket rejt magában? Milyen hatással van az önbizalmunkra, társas kapcsolatainkra? „ kérdéseire választ is nyújtott Kriszti.

 

Beszélt többek között a feltöltött fotók következményeinek rejtelmeiről, a téves, eltorzított információkról, melyet az internet nyújt minden használó számára és az egyensúly fontosságáról.

 

Óva intett a közösségi oldalakon olvasható tartalmaktól, a saját magunkról megosztott információk veszélyeiről, a véleménynyilvánításról, melyek a közösségi kapcsolatokat rontják, és az emberi kommunikációt gyengítik.

 

A rövid idő is rávilágított arra, hogy keresni kell a megoldást, az egyensúlyt, mert kapcsolataink veszélyben vannak. Elfelejtünk beszélgetni otthon, társaságban, barátainkkal és ismerve, ismeretlenül is megosztott véleményünk romboló hatású, barátságokat tönkre tevő lehet.

 

A jelenlévők gondolatébresztőt kaptak, néhány figyelmeztető adatot, melyet érdemes megfontolni, hiszen a jövőnkről, az óvodás, iskolás gyermekeinkről van szó.

 

 

Krisztinek köszönjük, hogy velünk volt és visszavárjuk!

 

 

 

GALÉRIA
Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. április hónapban

házasságot kötöttek

 

Perei László (Mezőberény) és Petneházi Erika (Mezőberény)

 

Plavecz Zoltán János (Mezőberény) és Fábián Katalin (Mezőberény)

 

Csizmadia Edmond (Mezőberény) és Frei Alexa (Mezőberény)

 

Kolompár Mihály (Mezőberény) és Kovács Alexandra  (Mezőberény)

 

Rácz Ernő (Mezőberény) és Lutsa Zhanna Mikolajivna (Mezőberény)

 

 

 

2024. április hónapban

 elhunytak

 

Sipos Kornél (1948)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében