A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Mezőberény megyei értékei a IV. Magyar Értékek Napján

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Mezőberény megyei értékei a IV. Magyar Értékek Napján

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-09-09 13:21 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

2019. szeptember 7-én Budapesten a Vigadóban és a Szent István Bazilikában megrendezett IV. Magyar Értékek Napjára a Települési Értéktár Bizottság elnöke, Körösi Mihály is meghívást kapott.

 

A mezőberényi Települési Értéktár Bizottság, Körösi Mihály képviselő, elnök, Kovácsné Nagy Krisztina és Kisari Miklós immár 6 éve dolgozik, munkálkodik a városlakókkal, intézményekkel, civilekkel együttműködve a helyi értéklista gazdagításában. Mezőberény város a 122 helyi érték mellett 6 megyei értékkel (Famíliatészta Kft. 4 terméke, Orlai életmű és a Bodoki Vízügyi Múzeum) is büszkélkedhet és javaslattal is élt már a nemzeti értéktár bizottság felé.

Elismerésként számtalan konferencián, kiállításon vettek részt, megyei, országos és határon túli rendezvényen, hiszen a Berényben végzett munkát jó példaként emlegetik. Valamennyi eseményen Körösi Mihály elnök úr képviselte a bizottságot, aki az értékfeltárásban és értékőrzésben elismerésre érdemes munkát végez és neve összecseng az értéktevékenységgel.

A kárpát-medencei magyar értékeket bemutató IV. Magyar Értékek Napja megrendezésének célja, hogy felhívja a figyelmet a hazánkban fellelhető értékek sokszínűségére, azok megőrzésének és továbbadásának felelősségére. A program részeként a Szent István Bazilikában Ökumenikus terményáldás keretében a megyék és a külhoni magyarlakta régiók jellegzetes terményeit a felkért egyházi méltóságok megáldották és megszentelték. Ezek között volt a mezőberényi Famíliatészta Kft. 4 terméke is. A konferencián kiemelték, hogy Békés megye erős az értéktár kapcsán benyújtott pályázatokban, értéktári rendezvények szervezésében, és - beleértve Mezőberényt is, - kiemelkedő határon túli kapcsolatokat ápolnak.

A rendezvényen való részvétel elismerés Mezőberénynek, a helyi Értéktárnak, az értéktulajdonosoknak és köszönet ezért az értékajánlóknak, a helyi értékeket megbecsülő, elismerő városlakóknak.

 

 

 

GALÉRIA

 




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK