A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Projektismertető

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Projektismertető

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-02-21 13:11 | Szerző: Beruhazas | Kibocsátó: Önkormányzat

Projekt címe: "Tornaszoba építése és a szolgáltatások minőségi fejlesztése a mezőberényi Kodály utcai Nefelejcs óvodában"

 

Projekt azonosítója: TOP-1.4.1-16-BS1-2017-00002

 

Megvalósítási időszak: 2018.01.01.- 2021.12.31.

 

Kedvezményezett: Mezőberény Város Önkormányzata

 

Projekt összköltsége: 90.434.882 Ft (100%-os támogatási intenzitás)

 

 

 

A tervezett fejlesztési projekt hozzájárul a megyei területfejlesztési programban nevesített stratégiai célok teljesüléséhez. A „Békés Megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 Stratégiai Program" című dokumentumban a „Társadalmi- gazdasági kohézió erősítése a megye mag- és perifériális helyzetű térségei között" stratégiai cél részcéljai között szerepel a szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, míg a „térségspecifikusbrandek fejlesztése a megye perifériális helyzetű településein" stratégiai cél rész-céljai között a foglalkoztatás javítása, így a projektjavaslat illeszkedik a stratégiai célok teljesüléséhez. A fejlesztés nem az érintett járásokban -Mezőkovácsházi/ Sarkadi Járás-valósul meg, így nem illeszkedik azok fejlesztési stratégiájához, így ezen a pont a kedvezményezettre vonatkozóan nem releváns. Mezőberény Város Önkormányzata, mint projektgazda és fenntartó, az óvodai- intézményi infrastruktúra-fejlesztésre, ezen belül óvodai tornaszoba helyiség szertárral, orvosi szoba, parkoló létesítésére, akadálymentesítés kiépítésére pályázott. A meglévő épület jelenleg nem akadálymentes, ezért a tervezett helyiségigény kialakítása mellett, az épület akadálymentes megközelítését és akadálymentes wc kialakítását is meg kell oldani. Az épület jelenleg karakteres, közintézményhez illő főbejárattal, fogadótérrel és orvosi szobával sem rendelkezik, a tervezés folyamán ennek kialakítása is aktuális feladat.  A tervezett bővítés kialakításánál indokolt egy – a tervezett épülettömegbe foglalt – új tároló kialakítása.  - Alaprajzát tekintve egyszerű téglalap alaprajzú, nyeregtetős épülettömeg alakítandó ki, hosszoldalát tekintve párhuzamos hosszfalakkal, az épület végfala, a kialakult telekhatárokhoz igazodóan.

 

 A tervezett új épületszárnyban kialakított tornaszoba gerinc- és ereszmagasságában követi a meglévő épületet, az épület végén kialakított tárolók épületrészének gerinc- és ereszvonala szándékosan csökkentett, magasságaival igazodva a bejárati épületrészhez. - A tervezett bővítményben egy főbejárati előtér kerül kialakításra, amelyből a meglévő épület és az új tornaszoba egyaránt megközelíthető. A tornaszobához egy sporteszköz szertár kapcsolódik.  Az előtérből nyílik az akadálymentes wc, valamint az egészségügyi szoba. A tervezett bővítés nyugati végében a kültéri játékok és sporteszközök részére, kültérből közvetlenül megközelíthető tároló kap helyet.  - A Szív utcai kiskapus és nagykapus bejárata elbontásra kerül a déli oldalon, a meglévő faszerkezetű kiskapu és nagykapu, a telek nyugati oldali kerítésében kerül visszaépítésre, új személyi és gazdasági bejárat kialakításával. A tervezett létesítmény gépjárművel történő megközelítése a Szív utca nyugati oldala felől történik a tervezett új gazdasági bejárón keresztül. A tervezett épület a helyi építési szabályzat szerint kijelölt építési területen belül készül, a tervezett létesítmény a szomszédos ingatlanok rendeltetés szerinti és biztonságos használatát nem korlátozza. Méretét, elhelyezését, építménymagasságát illetően a beépítési előírásoktól nem tér el, közvetlen épített környezethez, és környezetében épült társasházakhoz illeszkedik, megfelel a kialakult városképnek.  Az alkalmazott anyaghasználattal az épület eleget tesz a hatályos energetikai rendeletben foglaltaknak.  Épületgépészeti kialakításában korszerű, energia hatékony fűtési-hűtési rendszert alkalmazunk, a fűtést korszerű energiaforrásnak megfelelő kondenzációs, zárt égésterű, földgázüzemű kazán biztosítja. A tervezés folyamán a tetőszerkezet méretezésénél figyelembe vesszük, a tető déli oldalán napelemek és napkollektorok elhelyezhetőségének lehetőségét.  A létesítmény építési engedély tervének során olyan teljesítménynyilatkozattal rendelkező építőanyagok illetve épületszerkezetek kerülnek betervezésre, amelyek kielégítik a tervezett funkcióra vonatkozó állékonyság és mechanikai szilárdság, tűzbiztonság, higiéniai és egészségvédelem, a biztonságos használat,  zaj- és rezgés elleni védelem, az energiatakarékosság és hővédelem, az élet- és vagyonvédelem, valamint természeti erőforrások fenntartható használata alapvető követelményeit.  1 db akadálymentes kialakítású parkoló kerül kiépítésre az előírásoknak megfelelően. Az épületbővítés építési engedély tervének tervezett építészeti-műszaki megoldása megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, általános érvényű és eseti előírásoknak, így különösen a környezetvédelmi előírásoknak, a statikai, az életvédelmi és az égéstermék elvezetőkre vonatkozó követelményeknek. Az alkalmazott műszaki megoldások kielégítik az Étv. 31. § (2) bekezdés c)-h) pontjában meghatározott követelményeket, továbbá az OTÉK 50-109. §-ában foglaltakat.


Cimkék: ismertető  pályázat  


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2024. február hónapban

házasságot kötöttek

 

Kornyis Béla (Mezőberény) és Sandrika Mariann (Mezőberény)

 

Móricz András (Békés) és Herbert Tímea (Békés)

 

2024. február hónapban

 elhunytak

 

 

Szűcs Imréné szül. Fábián Zsuzsanna, Mezőberény (1932)

 

Solymosi Györgyné szül. Károlyi Zsuzsanna, Mezőberény (1934)

 

Szalai Károly, Mezőberény (1938)

 

Maczkó István (1975)

 

Horváth Imre (1961)

 

Horváth Zoltán (1972)

 

Mészáros Jánosné szül. Lestyán Mária Erzsébet (1941)

 

Fazekas Lajosné szül. Hajkó Mária Magdolna (1951)

Galó János (1952)

 

Megyeri Jánosné szül. Tóth Mária (1951)

 

Kis Ferenc (1930)

 

Kutas Ferenc Géza (1947)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok