A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Zöldhulladék

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Energiahatékony Önkormányzat

Energiahatékony Önkormányzat

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Zöldhulladék

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-12-02 08:04 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Tisztelt Mezőberényi Lakosok!

 

Mezőberény Város Önkormányzata a Városi Közszolgáltató Intézménye közreműködésével egyszeri alkalommal lehetőséget biztosít a magáningatlanokon keletkezett falevél- zöldhulladék kihelyezésére és elszállítására, melynek időpontja:

2016. december 7-én és 08-án (szerda-csütörtök) 7.00-15.00 óráig.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a magáningatlanokon keletkező zöldhulladékot a TAPPE Kft. szervezett szolgáltatás keretében nem szállítja el, ez nem része a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásnak. A magáningatlanokon keletkezett zöldhulladékról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. A lakossági igényeket figyelembe véve azonban az Önkormányzat egyszeri alkalommal lehetőséget biztosít a magáningatlanokon keletkezett zöldhulladék kihelyezésére és elszállítására. A zöldhulladék kihelyezés és elszállítás keretében kizárólag a falevél elszállítására kerül sor.

Az ágat, az ágnyesedéket illetve egyéb más zöldhulladékot az önkormányzat ezen akció keretében nem szállítja el, arról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni (pl. az alább ismertetett lehetőséggel élve)

 

A falevelet lezárt zsákban kell kihelyezni, oly módon, hogy az a kézi emelést kibírja. A falevél közé kommunális jellegű hulladék nem kerülhet. Az egyéb hulladékkal szennyezett és nem a megfelelő kiszerelésben, valamint utólag kihelyezett falevél hulladékot nem szállítjuk el, azok illegális hulladéknak minősülnek és a kihelyezőkkel szemben szabálysértési eljárást indítunk.

 

A falevél- zöldhulladékot legkorábban a szállítást megelőző napon, legkésőbb az első gyűjtési napon 7.00 óráig kell kihelyezni a saját ingatlanuk elé az út szélére úgy, hogy az a gyalogos és a gépjármű közlekedést se akadályozza. A gyűjtést és a falevél elszállítását a Városi Közszolgáltató Intézmény végzi.

 

Felhívjuk továbbá figyelmüket, hogy az ingatlanukon keletkezett zöldhulladék (falevél, ágnyesedék, faág) kezelésére további lehetőségként az alábbi megoldás is rendelkezésükre áll:

 

  • Az önkormányzat 17/2015.(IV.28.) számú rendelete a ”belterületi avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről” értelmében hétköznapokon 8.00 órától 19.00 óráig lehetséges az avar és kerti hulladékok égetése. Avar- és kerti hulladék égetése ünnepnapokon és hatóságilag elrendelt általános tűzgyújtási tilalom alatt valamint kedvezőtlen időjárási körülmények között- tartósan ködös, esős időben, erős szélben - tilos. Tilos égetni kommunális, ipari eredetű, veszélyes hulladékot, műanyagot, gumit, vegyszert, festéket. Az égetés végén a tüzet el kell oltani. Aki az előírásokat megsérti, arra a kormányrendeletben meghatározott mértékű levegőtisztaság-védelmi bírság szabható ki.
  • A rendelet részletes rendelkezései megtekinthetőek a http://www.mezobereny.hu/rendeletek/avar-es-kerti-hulladek-nyiltteri-egetese-17.r.-2096.pdf linken.

 

Siklósi István

polgármester
Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. június hónapban

házasságot kötöttek

 

Iflazoglu Evrim Can (Szeged) és Dr. Szugyiczki Zsuzsanna (Mezőberény)

 

Rácz Norbert Károly (Mezőberény) és Guti Éva (Mezőberény)

 

Dékány Tibor (Mezőberény) és Klein Anikó (Mezőberény)

2024. június hónapban

 elhunytak

 

Ujhelyi Imre (1982)

 

Chovanyecz Pálné szül. Krattinger Magdolna (1927)

 

Széll Sándor (1951)

 

Oczot Zsuzsanna (1999)

 

Nagy István (1953)

 

 

 

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében