A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Arany János Tehetséggondozó Program

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Arany János Tehetséggondozó Program

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-10-06 16:00 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2016/2017. tanév rendjéről szóló 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet alapján pályázatot hirdetett helyi (települési és megyei) önkormányzatok és nemzetiségi önkormányzatok számára a településükön − elsősorban kistelepülésen, tanyán vagy nagyobb település külterületén, leromlott lakóterületein − lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező, tehetséges, nyolcadik évfolyamos tanulóinak az Arany János Tehetséggondozó Programban való részvételre.

A program célja, hogy segítse (szociális támogatásokkal, speciális programokkal) a hátrányos helyzetű és /vagy rászoruló tehetséges diákok továbbtanulását, felkészítse őket sikeres emelt és középszintű érettségire, felsőoktatásban való továbbtanulásra.

Iskolánkban a 2000/2001-es tanévtől indult el ez a program az akkori az Oktatási Minisztérium gondozásában, és azóta is sikeresen működik. Jelenleg az egész országban 23 középiskola vehet részt ebben a programban, Békés megyében csak a mi iskolánk.

Ebben a nehéz gazdasági helyzetben különösen figyelemreméltó ez a lehetőség. A programban résztvevő gyerekek tanulmányaik során jelentős anyagi támogatással szerezhetik meg az angol (és német/olasz) komplex középfokú nyelvvizsgát, a nemzetközi (ECDL) számítógép-használói jogosítványt és a gépjárművezetői engedélyt. Folyamatosan kaphatnak szociális támogatást is (pl. étkezésre, utazásra, taneszközökre, sportfelszerelésre, ruházkodásra), valamint szintén a program anyagi támogatásával számos belföldi és külföldi tanulmányi kiránduláson, illetve kulturális rendezvényen (pl. színház, mozi, koncert, múzeum, kiállítás) vehetnek részt.

Tehát a program célja a szociokulturális hátrányok és anyagi nehézségek csökkentése annak érdekében, hogy a nehéz körülmények között élő családok tehetséges gyermekei is egyenlő eséllyel nyerhessenek felvételt főiskolákra, egyetemekre.

 

 

A pályázati kiírás szerint az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezhet minden olyan tanuló, aki hátrányos helyzetű vagy aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül. Ezen kívül a gyermekjóléti szolgálatok is javasolhatják a településükön nehéz anyagi körülmények között élő családok gyermekeit  mint rászorultakat a programba – pályázat: 6.sz melléklet.

 

A programra pályázni a pályázati csomag hiánytalanul kitöltött űrlapjainak beküldésével lehet 2016. december 13-ig.

 

A pályázati anyag 2016. szeptember 12-től letölthető a következő honlapról:

http://www.ajtp.hu/hirek

 

A pályázati csomag határidőre való összeállítása időigényes, és feltételezi az önkormányzatok és általános iskolák együttműködését.

 

A pályázat mellett jelentkeznie kell a tanulóknak az egységes felvételi eljárást megelőző általános központi írásbeli vizsgákra (magyar nyelv és matematika) is. E jelentkezési lapokat az általános iskola (vagy a tanuló) küldi el gimnáziumunk címére 2016. december 9-ig.

Amennyiben a mi intézményünkben működő AJTP osztályba jelentkezik a tanuló, csakis ide adhatja be jelentkezési lapját a központi írásbeli vizsgára.

 

Iskolánkban minden évben tartunk „AJTP nyílt napot”, ahol részletesen tájékoztatjuk az érdeklődő szülőket és tanulókat a programról, a pályázási feltételekről, illetve a felvételi vizsgákról.

Nyílt napjaink ebben a tanévben 2016. október 6-án csütörtökön és 2016. november 12-én szombaton 9 órakor kezdődnek a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban (5650 Mezőberény, Petőfi út 13-15.).

 

Információ szerezhető még honlapunkról is: www.gimnazium.mezobereny.hu.

 

További információ kérhető Egeresiné Vas Ildikó programfelelőstől

 

(e-mail: ildie35@gmail.com, telefon: +36-20-4232791).


Leírás Kategória Méret Letöltés
AJTP 1. sz. melléklet Intézmények 28 Kb
AJTP 2. sz. melléklet Intézmények 24 Kb
AJTP 3. sz. melléklet Intézmények 24 Kb
AJTP 4. sz. melléklet Intézmények 24 Kb
AJTP 5. sz. melléklet Intézmények 23 Kb
AJTP 6. sz. melléklet Intézmények 27 Kb
AJTP pályázati felhívás Intézmények 75 Kb


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2021. október hónapban

házasságot kötöttek

 

Schäffer Gergő (Mezőberény) és Lázár Anett (Mezőberény)

 

Szabó Gábor (Mezőberény) és Hidvégi Erzsébet Katalin (Mezőberény)

 

Buza Márk (Mezőberény) és Csicsó Vivien (Mezőberény)

 

Fehér István (Békés) és Rácz Zsanett Judit (Mezőberény)

2021. október hónapban

 elhunytak

 

Várnagy Józsefné szül. Balázs Mária (1929)

 

Vrbovszki Jánosné szül. Kreisz Judit (1940)

 

Makai Ferenc (1963)

 

Vrbovszki Györgyné szül. Rau Magdolna (1926)

 

Patai Andrásné szül.Dombi Julianna (1947)

 

Csapó Mihályné szül. Savolt Anna Ilona (1945)

 

Majzik Sándor (1954)

 

Oláh László (1950)

 

Lakatos Zoltánné szül. Lakatos Éva (1962)

 

Komáromi Gáborné szül. Fekete Róza (1923)

 

Petrics Jánosné szül. Adamik Julianna (1933)

 

Oczot István (1947)

 

Szekeres István (1942)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok