A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Arany János Tehetséggondozó Program

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Arany János Tehetséggondozó Program

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-10-06 16:00 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2016/2017. tanév rendjéről szóló 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet alapján pályázatot hirdetett helyi (települési és megyei) önkormányzatok és nemzetiségi önkormányzatok számára a településükön − elsősorban kistelepülésen, tanyán vagy nagyobb település külterületén, leromlott lakóterületein − lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező, tehetséges, nyolcadik évfolyamos tanulóinak az Arany János Tehetséggondozó Programban való részvételre.

A program célja, hogy segítse (szociális támogatásokkal, speciális programokkal) a hátrányos helyzetű és /vagy rászoruló tehetséges diákok továbbtanulását, felkészítse őket sikeres emelt és középszintű érettségire, felsőoktatásban való továbbtanulásra.

Iskolánkban a 2000/2001-es tanévtől indult el ez a program az akkori az Oktatási Minisztérium gondozásában, és azóta is sikeresen működik. Jelenleg az egész országban 23 középiskola vehet részt ebben a programban, Békés megyében csak a mi iskolánk.

Ebben a nehéz gazdasági helyzetben különösen figyelemreméltó ez a lehetőség. A programban résztvevő gyerekek tanulmányaik során jelentős anyagi támogatással szerezhetik meg az angol (és német/olasz) komplex középfokú nyelvvizsgát, a nemzetközi (ECDL) számítógép-használói jogosítványt és a gépjárművezetői engedélyt. Folyamatosan kaphatnak szociális támogatást is (pl. étkezésre, utazásra, taneszközökre, sportfelszerelésre, ruházkodásra), valamint szintén a program anyagi támogatásával számos belföldi és külföldi tanulmányi kiránduláson, illetve kulturális rendezvényen (pl. színház, mozi, koncert, múzeum, kiállítás) vehetnek részt.

Tehát a program célja a szociokulturális hátrányok és anyagi nehézségek csökkentése annak érdekében, hogy a nehéz körülmények között élő családok tehetséges gyermekei is egyenlő eséllyel nyerhessenek felvételt főiskolákra, egyetemekre.

 

 

A pályázati kiírás szerint az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezhet minden olyan tanuló, aki hátrányos helyzetű vagy aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül. Ezen kívül a gyermekjóléti szolgálatok is javasolhatják a településükön nehéz anyagi körülmények között élő családok gyermekeit  mint rászorultakat a programba – pályázat: 6.sz melléklet.

 

A programra pályázni a pályázati csomag hiánytalanul kitöltött űrlapjainak beküldésével lehet 2016. december 13-ig.

 

A pályázati anyag 2016. szeptember 12-től letölthető a következő honlapról:

http://www.ajtp.hu/hirek

 

A pályázati csomag határidőre való összeállítása időigényes, és feltételezi az önkormányzatok és általános iskolák együttműködését.

 

A pályázat mellett jelentkeznie kell a tanulóknak az egységes felvételi eljárást megelőző általános központi írásbeli vizsgákra (magyar nyelv és matematika) is. E jelentkezési lapokat az általános iskola (vagy a tanuló) küldi el gimnáziumunk címére 2016. december 9-ig.

Amennyiben a mi intézményünkben működő AJTP osztályba jelentkezik a tanuló, csakis ide adhatja be jelentkezési lapját a központi írásbeli vizsgára.

 

Iskolánkban minden évben tartunk „AJTP nyílt napot”, ahol részletesen tájékoztatjuk az érdeklődő szülőket és tanulókat a programról, a pályázási feltételekről, illetve a felvételi vizsgákról.

Nyílt napjaink ebben a tanévben 2016. október 6-án csütörtökön és 2016. november 12-én szombaton 9 órakor kezdődnek a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban (5650 Mezőberény, Petőfi út 13-15.).

 

Információ szerezhető még honlapunkról is: www.gimnazium.mezobereny.hu.

 

További információ kérhető Egeresiné Vas Ildikó programfelelőstől

 

(e-mail: ildie35@gmail.com, telefon: +36-20-4232791).


Leírás Kategória Méret Letöltés
AJTP 1. sz. melléklet Intézmények 28 Kb
AJTP 2. sz. melléklet Intézmények 24 Kb
AJTP 3. sz. melléklet Intézmények 24 Kb
AJTP 4. sz. melléklet Intézmények 24 Kb
AJTP 5. sz. melléklet Intézmények 23 Kb
AJTP 6. sz. melléklet Intézmények 27 Kb
AJTP pályázati felhívás Intézmények 75 Kb


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK