A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Általános iskola egy részének egyházi átvétele

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Általános iskola egy részének egyházi átvétele

Nyomtatás
Létrehozva: 2014-04-12 23:17 | Szerző: PmH. Titk. | Kibocsátó: Önkormányzat

Tájékoztatás az általános iskola egyházi átvételével kapcsolatos információkról

 

Az evangélikus egyház országos presbitériuma határozatban nyilvánította ki elkötelezettségét arról, hogy a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium alapfeladatait 1-8. évfolyamos képzéssel kívánja bővíteni. Egyszerűbben fogalmazva: világnézetileg elkötelezett általános iskolát kíván indítani Mezőberényben. A már ismert elképzelések szerint az évfolyamonként 2-2 osztályt 2014. szeptember 1-től a Petőfi utcai volt polgári iskola épületében tervezik úgy, hogy német nemzetiségi osztályokat is üzemeltetnének. Ezt az információt az április 9-én megtartott lakossági fórumon megerősítették, ahol a szép számú érdeklődő kérdéseire is igyekeztek megfelelő válaszokat adni. Az iskola tanulólétszámát a jelenlegi kistérségi általános iskolából történő átvétellel kívánják feltölteni. A gimnázium alapfeladatainak bővülését viszonylag bonyolult eljárás keretében, jogszabályokban előírt feltételek teljesülése esetén kaphatja meg. Ezek között a feltételek között szerepel, hogy rendelkezniük kell megfelelő számú, minőségű és felszereltségű épülettel, helyiségekkel. A feltételek teljesülése esetén az engedélyt elvileg attól függetlenül megkaphatják, hogy mi történik az állami fenntartású intézményben.

 

Az egyház által kezdeményezett gimnáziumi feladatbővítés (általános iskola indítása) a jelenlegi iskola átszervezését eredményezné, többek között azért, mert az iskola által használt épületek terén változás állhatna be. A kistérségi általános iskola fenntartója az állam, ezért az átszervezést az Emberi Erőforrások Minisztere hagyhatja jóvá, vagy utasíthatja el egy szintén bonyolult egyeztetési eljárás lefolytatását követően.

Ez az eljárás még nem kezdődött meg. A véleményeztetési folyamatban betartandó határidők hossza miatt az állami fenntartású iskola 2014. szeptember 1-re hatályos átszervezése meghiúsulhat.

 

Az önkormányzat nincs döntési pozícióban! Az épület, vagy épületek átadása tekintetében csupán véleményezési joga van, miként a KLIK - az állami fenntartású iskola feladatinak koordinálását ellátó szervezet - is csak véleményez.

 

Az épülettel kapcsolatos vélemény kialakításához föltétlen szükség van a szülők álláspontjának ismeretére. Tudni kell, hogy mekkora társadalmi igény nyilvánul meg a változás iránt!

Ezért a lehető legrövidebb időn belül megkeressük a szülőket, akiktől név nélkül kérünk információkat az egyházi iskola támogatottságának megismeréséhez. Kérem a tisztelt szülőket, hogy a hozzájuk eljuttatott kérdőíveket az abban szereplő határidőt betartva, a megjelölt helyeken, lezárt borítékban, név nélkül adják le. Tisztelettel kérem, hogy csak valós információkat adjanak meg, ezzel segítve az önkormányzat munkáját.

 

 

 

Siklósi István

polgármester
Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2023. november hónapban

házasságot kötöttek

 

Nagy Zoltán (Mezőberény) és Kána Hajnalka (Mezőberény)

 

Kiss Géza Gergő (Budapest) és Bohus Sára (Budapest)

 

Kelemen Zsolt (Mezőberény) és Kiss Andrea (Mezőberény)

 

Szekeres Szilárd (Mezőberény) és Radványi Nelli (Mezőberény)

 

2023. október hónapban

 elhunytak

 

 

Bökő Károlyné szül. Braun Mária (1930)

 

Csarnai Sándorné szül. Várhegyi Mária (1939)

 

Rácz Jánosné szül. Hajdu Mária (1958)

 

Jevuczó Jánosné szül. Farkas Katalin Piroska (1943)

 

Balog Ambrus (1929)

 

Balog Lászlóné szül. Püski Julianna Emma (1939)

 

Bracsok János (1946)

 

Mikó Károly (1949)

 

Megyeri Szabolcs (1979)

 

Galló Kata (1996)

 

Szekeresné Fóris Mariann (1981)

 

Varga Sándor (1965)

 

Sashalmi Lajosné szül. Balog Mária (1943)

 

Schmidt Imre (1933)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok